Vodcast Omni­channel in Verbinding deel 3: Het belang van meerdere kanalen open

Willem Pieterson gaat met zijn gasten in gesprek over omnichannel dienstverlening. Dit keer over inclusie. Of: het belang van het openhouden van meerdere kanalen in je dienstverlening.

We kennen allemaal de situatie waarin je iets probeert te regelen bij een overheidsorganisatie. En dan zegt de overheidsorganisatie: “U moet niet bij ons zijn, maar u moet bij dat andere loket of die andere overheidsorganisatie zijn”. En dan ga je naar die organisatie, en word je misschien wel weer ergens anders naartoe gestuurd.

De vodcast ‘Omnichannel in Verbinding’ gaat over omnichannel dienstverlening bij de overheid. Het draait om verbinding: verbinding in dienstverlening, verbinding tussen kanalen, en verbinding tussen organisaties. Deze aflevering gaat over over inclusie. Of: het belang van het openhouden van meerdere kanalen in je dienstverlening.

Willem Pieterson gaat in deze vodcast in gesprek met:

  • Wolfgang Ebbers, bijzonder hoogleraar ICT en Strategische Innovatie in de Publieke Sector bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam, en principal adviseur PBLQ (onderzoeks- en adviesbureau)
  • Petra Bout, regisseur dienstverlening bij de gemeente Enschede

Wat is een vodcast?

Een vodcast is een podcast in videoformaat. Je kunt een vodcast dus kijken én luisteren. We hebben de vodcast ook als podcast op onze website staan. Beluister de podcast.

Meer weten over omnichannel?

Meld je aan voor Community Omnichannel, en praat en denk mee met honderden collega’s bij de overheid over omnichannel dienstvelening.

Lees ook alle artikelen en interviews op onze website over Omnichannel.

Of bekijk de vodcast ‘Wat is omnichannel-dienstverlening?’.

Hoort bij het thema

Hoort bij de community