Mens­gericht denken en ont­werpen

Niet interne processen, maar de gebruiker centraal bij de ontwikkeling van je dienstverlening. Ook wel design thinking genoemd. En dat kan alleen als je echt luistert naar - en empathie toont voor de gebruiker. Je vindt hier alles wat we delen over mensgericht denken en ontwerpen.

Agenda

Gluren bij KVK: Klant­contact­strategie van de KVK binnen Omni­channel-dienst­verlening 

Na succesvolle edities bij de gemeente Tilburg, gemeente Alkmaar en Microsoft, en ING, gaan we op donderdag 27 juni gluren bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam (KVK)! Laat je inspireren door meerdere sessies en workshops. Ben je er ook bij?

Poets je online formulier op in de formulierenwasstraat! 

Veel zaken bij de overheid regelen inwoners via online formulieren. Vaak gaan die zaken ook over belangrijke en serieuze onderwerpen. Het is daarom cruciaal dat online formulieren toegankelijk, inclusief en gebruiksvriendelijk zijn. Iedereen moet ze kunnen gebruiken. In dit evenement van Community Online Formulieren gaan we met elkaar formulieren verbeteren. Ook als je niet lid bent van de community, kun je deelnemen.

Aan de slag met CX: maandelijkse meetup (juli 2024)

Op 8 juli is er weer de maandelijkse meetup van de Community CX, vol met kennis en praktijkvoorbeelden. Ben jij er ook bij?

Lezen Alle artikelen over Mensgericht denken en ontwerpen

‘Alles wat we doen, doen we op basis van de behoeften van de leden’ 

Omdat een inclusieve dienstverlening een veelomvattend thema is, heeft Gebruiker Centraal community’s opgericht voor specifieke onderwerpen. Ben Staal, coördinator team Community’s, en Victor Zuydweg, initiatiefnemer van Gebruiker Centraal, vertellen er meer over. 

‘Op verschillende digitale kanalen moet je dezelf­de dienst­verlening kunnen ervaren als in de fysieke wereld’ 

De politie ontvangt jaarlijks 40 miljoen ‘signalen’ op allerlei kanalen. Hoe stemt de politie digitale en fysieke kanalen slim op elkaar af? En hoe zet ze de behoeften van burgers daarin centraal? Kevin Conemans, vertelt over de omnichannel-strategie van de politie. 

‘We hebben al veel stappen gezet in de digitale transformatie, maar er komt nog meer’

Een innovatieclub, zo noemt Jelle de Boer de 3-mansafdeling die namens DUO experimenten mag doen op het gebied van dienstverlening. Of beter gezegd: omnichannel-dienstverlening. Zelf is Jelle regisseur innovatie, onderzoek en ontwikkeling. Zijn doel: blijven zoeken naar verbeteringen in de dienstverlening.

Zelf aan de slag met mensgericht denken en ontwerpen?

Bij Gebruiker Centraal en samenwerkende organisaties doen we van alles om mensgericht denken en ontwerpen meer onder de aandacht te brengen. Met bruikbare inzichten en handige hulpmiddelen. Een selectie daarvan vind je hieronder.

Uitgelicht beeldmerk Mensen maken de Stad

Mensen maken de stad

Het project ‘Mensen maken de stad’ gaat over het samen ontwerpen voor een slimme stad. In een blogreeks deelt initiatiefnemer Esmeralde Marsman wat zij ontdekt in gesprek met betrokkenen vanuit allerlei gebieden bij het ontwikkelen van slimme steden. Ze ontdekt wat mensen, burgers of inwoners belangrijk vinden. En hoe dit zich vertaalt naar de overheid en digitale dienstverlening.

Meer over ‘Mensen maken de stad’