Netwerk Direct Duidelijk

Overheidscommunicatie begint vaak met taal. Begrijpt iemand eigenlijk wel wat er in een brief staat, of op de website? Duidelijke (overheids)communicatie is voor iedereen beter, én nodig! Veel Nederlanders begrijpen overheidscommunicatie namelijk niet of niet meteen. Met het Netwerk Direct Duidelijk willen we bijdragen aan duidelijke (overheids)communicatie.

Waarom Netwerk Direct Duidelijk?

Netwerk Direct Duidelijk richt zich op begrijpelijke communicatie. Want een toegankelijke en inclusieve overheid valt of staat met duidelijke en begrijpelijke taal en communicatie. Uiteraard is dit thema onlosmakelijk verbonden met andere onderwerpen.

Activiteiten en opbrengsten

We delen kennis, ervaringen en goede voorbeelden over begrijpelijke overheidscommunicatie. Het netwerk inspireert, verbindt en helpt draagvlak voor het onderwerp te vergroten. We organiseren iedere maand (online) een bijeenkomst over casussen uit de praktijk. Buiten bijeenkomsten om kun je andere leden opzoeken en vragen aan het netwerk stellen.

Voor wie is deze community?

Het netwerk is voor professionals die bezig zijn met begrijpelijke overheidscommunicatie, zowel voor inwoners als eigen collega's. Bijvoorbeeld in een rol als ambassadeur heldere overheidscommunicatie, communicatieadviseur, (web)redacteur, beleidsmedewerker, jurist of medewerker klantcontactcentrum.

Agenda

Lezen Alle artikelen van 'Netwerk Direct Duidelijk'

‘Alles wat we doen, doen we op basis van de behoeften van de leden’ 

Omdat een inclusieve dienstverlening een veelomvattend thema is, heeft Gebruiker Centraal community’s opgericht voor specifieke onderwerpen. Ben Staal, coördinator team Community’s, en Victor Zuydweg, initiatiefnemer van Gebruiker Centraal, vertellen er meer over. 

Zenden is niet belangrijk, communi­ceren wel!

Victor concludeerde na het lezen van het regeerakkoord en een bezoek een de Heerlijk Duidelijkdag: we hebben minder communicatieprofessionals nodig. Of liever: we hebben de juiste communicatieprofessionals nodig.

Taaltips? Jullie kunnen de boom in!

Tijdens de Heerlijk Duidelijkdag van de Taalunie op 21 mei konden deelnemers hun taaltip achterlaten op de ‘taaltipboom’. Welke tips geven vakgenoten elkaar? Ik heb alle tips verzameld. En vanuit mijn ervaringen uit de praktijk en in mijn werk als coördinator communicatie bij Gebruiker Centraal aangevuld met extra lees-, luister- en kijktips.

Meer weten over deze community?

Meld je aan voor het Netwerk Direct Duidelijk

Velden met een sterretje ("*") zijn verplicht.

Ben je (binnen jouw overheidsorganisatie) bezig met duidelijke communicatie? Wat doe je op dat gebied? Hoe gaat dat nu? Wat gaat goed? Loop je ergens tegenaan?
Als we de overheid eenvoudiger willen laten communiceren, wat moet er dan allemaal veranderen of afgeschaft worden? Wat zou er dan vervolgens beter gaan?
Wat wil je uit het netwerk halen? Heb je bij voorbaat al onderwerpen die je wilt terugzien in het netwerk? En ook belangrijk, hoe kun jij anderen in het netwerk helpen?
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.