Posters, spellen en boeken

Je kunt bij ons posters, kaartjes, stickers, boeken en spellen aanvragen. Om kennis te verspreiden en om aan bewustwording te werken.

Je kunt kaartjes, stickers, spellen en boeken aanvragen om per post te ontvangen. Posters staan als pdf op de site, die kun je zelf printen of laten drukken.

We versturen materialen binnen 2 weken.

Posters en kaartjes toegankelijk ontwerpen

Om je te helpen met het ontwerpen van digitale diensten voor deze doelgroepen, hebben we posters

Poster Ontwerpen voor laaggeletterden

met tips waar op staat aangegeven waar je op moet letten bij het ontwerpen voor die specifieke doelgroep.

Alle posters zijn beschikbaar als pdf. Je kunt ze zelf als poster op A3-formaat laten drukken of printen.

We hebben de posters in ansichtkaart-formaat (A6) beschikbaar. Je kan deze aanvragen door een mail te sturen naar Gebruiker Centraal via info@gebruikercentraal.nl

Optimaal Digitaal Spel

Optimaal Digitaal Spel

Het Optimaal Digitaal spel is er als fysiek bordspel en als online spel. Op onze Optimaal Digitaal-website vindt je meer informatie over het spel.

Wil je het bordspel ontvangen om samen met je team te spelen? Vraag deze dan aan via de website van Optimaal Digitaal.

Zeg dat dan! (spel)

Dagdagelijks, een call inschieten, het ambitieniveau: dit zijn woorden of uitdrukkingen die je terugvindt in het nieuwe spel Zeg dat dan! Een spel waar je binnen 60 seconden woorden aan je collega’s moet omschrijven, zónder de woorden zelf te gebruiken. Lukt het jouw collega om de woorden te raden? Dan verdienen jullie een punt.

Het spel is bedoeld om je bewust te worden van de lastige, wollige, onduidelijke woorden die we allemaal wel eens gebruiken. Hoe (on)duidelijk communiceer jij eigenlijk? Het spel is gemaakt voor mensen die werken aan duidelijke overheidscommunicatie en -dienstverlening.

Je kunt het spel via onze site bestellen.

Direct geleerd, duidelijk gedaan (boek)

1 dag, 20 uur en 20 minuten: zoveel tijd heb je nodig om de eerste 50 afleveringen van de Direct Duidelijk Tour achter elkaar te bekijken. We kunnen ons voorstellen dat je die tijd niet hebt. Daarom is er nu een boek: Direct geleerd, duidelijk gedaan. Je kunt dit boek online lezen, beluisteren als podcast of als gedrukt exemplaar bestellen.

Tegeltje met quote Design in Government Conference (sticker)

Quote 'You don' twork in government for the speed, but for the impact of change'

Tijdens het International Design in Government congres van 2019 had keynote speaker Mithula Naik (Canada) een mooie uitspraak. Deze quote hebben we op een tegelstickertje (5 x 5 cm) laten drukken.

“You don’t work in government for speed. But for the impact of change!”

Mithula Naik

Wil je 1 of meerdere stickers ontvangen, dan kan je die aanvragen via info@gebruikercentraal.nl.