Vodcast Omnichannel in Verbinding deel 4: kanaalstrategie
Willem Pieterson gaat in deze vodcast van Omnichannel in verbinding in gesprek met Wolfgang Ebbers en Liesbeth Hak. Ze gaan het hebben over de kanaalstrategie van organisaties. Wat zijn voor- en nadelen van verschillende aanpakken voor een kanaalstrategie?
De vodcast ‘Omnichannel in Verbinding’ gaat over omnichannel dienstverlening bij de overheid. Het draait om verbinding: verbinding in dienstverlening, verbinding tussen kanalen, en verbinding tussen organisaties.
Over deze aflevering
Elke overheid gebruikt een scala aan kanalen om diensten te verlenen. Maar niet elk kanaal is even wenselijk en niet elk kanaal is even geschikt voor elke vorm van dienstverlening. Vaak hebben overheden daar een bepaalde voorkeur in. Zo zien we bijvoorbeeld in de digitale strategie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken de term ‘click-call-face’ langskomen. Dit suggereert een bepaalde hiërarchie in de kanalen. Veel andere organisaties hebben een vrije kanaalkeuze, waarin burgers kunnen kiezen welk kanaal ze gebruiken. Beide aanpakken hebben voor- en nadelen. En zijn er nog meer?
Willem Pieterson gaat in deze vodcast in gesprek met:
- Wolfgang Ebbers, bijzonder hoogleraar ICT en Strategische Innovatie in de Publieke Sector bij de Erasmus Universiteit in Rotterdam, en principal adviseur PBLQ (onderzoeks- en adviesbureau)
- Liesbeth Hak, voormalig programmamanager Omnichannel bij Gebruiker Centraal
Wat is een vodcast?
Een vodcast is een podcast in videoformaat. Je kunt een vodcast dus kijken én luisteren.
Meer weten over omnichannel?
Meld je aan voor Community Omnichannel, en praat en denk mee met honderden collega’s bij de overheid over omnichannel dienstverlening.
Lees ook alle artikelen en interviews op onze website over Omnichannel.
Of bekijk de vodcast ‘Wat is omnichannel-dienstverlening?’.