Vodcast Omni­channel in Verbinding deel 2: Van het kastje naar de muur

Willem Pieterson gaat met zijn gasten in gesprek over omnichannel dienstverlening. Dit keer over van het kastje naar de muur. En of dat nou een groot probleem is, en wat je daaraan kunt doen.

We kennen allemaal de situatie waarin je iets probeert te regelen bij een overheidsorganisatie. En dan zegt de overheidsorganisatie: “U moet niet bij ons zijn, maar u moet bij dat andere loket of die andere overheidsorganisatie zijn”. En dan ga je naar die organisatie, en word je misschien wel weer ergens anders naartoe gestuurd.

De vodcast ‘Omnichannel in Verbinding’ gaat over omnichannel dienstverlening bij de overheid. Het draait om verbinding: verbinding in dienstverlening, verbinding tussen kanalen, en verbinding tussen organisaties. Deze aflevering gaat over van het kastje naar de muur.

Willem Pieterson gaat in deze vodcast in gesprek met:

  • Petra Bout, regisseur dienstverlening bij de gemeente Enschede
  • Liesbeth Hak, deelprojectleider Omnichannel bij Gebruiker Centraal

Wat is een vodcast?

Een vodcast is een podcast in videoformaat. Je kunt een vodcast dus kijken én luisteren. We hebben de vodcast ook als podcast op onze website staan.

Meer weten over omnichannel?

Meld je aan voor Community Omnichannel, en praat en denk mee met honderden collega’s bij de overheid over omnichannel dienstvelening.

Lees ook alle artikelen en interviews op onze website over Omnichannel.

Of bekijk de vodcast ‘Wat is omnichannel-dienstverlening?’.

Bekijk ook de volgende vodcast ‘Het belang van meerdere kanalen open.’

Hoort bij het thema

Hoort bij de community