Terugblik conferentie Design thinking bij de overheid 2020

“Our vision is a world where design, as a force for change, makes lifes better for all.”

Dit citaat van Cat Drew, Chief Design Officer bij The Design Council in London én keynotespreker op de conferentie, illustreert het hogere doel van design. Én waarom meer dan 600 deelnemers online aanwezig waren bij de conferentie Design thinking bij de overheid op vrijdag 20 november. Op deze pagina vind je een video-verslag, video-opnames van de keynotesprekers en een link naar de presentaties!

De conferentie in een notendop

Ruim 600 aanwezigen, 4 keynotesprekers uit binnen- en buitenland, 8 workshops, zogenaamde Q&A-lunchtalks met keynotesprekers, een ware knutselhoek waar deelnemers een gepersonaliseerde Gebruiker Centraal-avatar konden samenstellen, een digitale meet & greet, een virtuele borrel en vele extra’s. De dag werd begeleid door digitaal strateeg en designer bij de overheid Maike Klip. Het gemiddelde eindcijfer dat deelnemers de conferentie gaven: een 8. (En daar zijn wij als organisatie bij Gebruiker Centraal natuurlijk erg blij mee en trots op :-))

Een video-verslag

Video’s, samenvattingen, presentaties en meer

Heb je de conferentie gemist? Of was je erbij, maar wil je graag bepaalde delen terugkijken? Op deze pagina vind je:

  • Per keynotespreker een korte samenvatting, video-opname (binnenkort met ondertiteling) en de presentatie
    • André Schaminée, specialist voor design thinking binnen de overheid bij Twynstra Gudde
    • Cat Drew, Chief Design Officer bij The Design Council
    • Akil Benjamin, hoofd strategie en onderzoek bij designstudio Comuzi
    • Hanna Harris, Chief Design Officer van de gemeente Helsinki
  • Een overzicht van de 8 workshops, inclusief het presentatiemateriaal.

Jouw mening en ervaringen

Wat vond je van de conferentie? Heb je de evaluatie nog niet ingevuld? We zijn benieuwd naar jouw mening. Je helpt ons om andere events te verbeteren door jouw tips, tops en lessen achter te laten. Nieuwsgierig naar de feedback en ervaringen van andere deelnemers? Die kun je hier ook bekijken.  Alvast bedankt voor de moeite!

Wil je jouw ervaring of geleerde lessen delen via social media? We vinden het leuk als je #GCDesignThinking gebruikt, dank je wel. Of heb je een blog over de conferentie geschreven? Laat het ons weten, we geven er graag aandacht aan!

Meer over Begrijpelijke tekst en beeldtaal, Draagvlak en bewustwording, Inclusie en digitale toegankelijkheid, Mensgericht denken en ontwerpen, Onderzoeken, testen en meten