Webinar ‘Ont­dek de waarde van mindsets!’

Mindsets kunnen je helpen bij het mensgericht en inclusief ontwerpen van je diensten. Mindsets zijn een logisch vervolg op werken met persona's. Bij mindsets gaat het niet om bijvoorbeeld geografische kenmerken van personen, of geslacht of leeftijd. Maar om persoonlijk gedrag, emotionele behoeften en wensen van de gebruiker. Kijk het webinar van 12 maart 2024 terug!

In dit webinar krijg je van Duncan Lorraine en Jelle te Lintelo (The Talent Institute) zowel de theorie als de praktijk over mindsets. Daarmee onderzoek je eigen onbewuste vooroordelen over de gebruikers voor wie je diensten of producten ontwerpt. Je leert hoe mindsets een instrument kan zijn om met deze vooroordelen om te gaan. Hoe verschillen mindsets van persona’s? En hoe moet je mindsets wel en niet inzetten? Je krijgt antwoord op deze vragen in dit webinar.

Over de trainers

Duncan Lorraine

Over Duncan Lorraine

Duncan zit nu zo’n 3 jaar in UX Research en merkte bij ontwerpteams op dat er een afstand bestond tussen de tools waarmee gebruikers in kaart worden gebracht en het daadwerkelijke gedrag van gebruikers. Bewust aan de slag gaan met je mindset hielp hierin om onbevooroordeeld en contextgericht begrip voor gebruikers te genereren. Na een aantal projecten gericht op mindsets te hebben afgesloten, deelt hij nu graag zo veel mogelijk het verhaal over een veelbelovende tool dat hierop gericht is. 

Jelle te Lintelo

Over Jelle te Lintelo

Jelle stuurt een team van UX en innovatieprofessionals aan bij The Talent Institute. Zelf heeft hij 3,5 jaar gewerkt op diverse UX en innovatieprojecten bij bedrijven zoals ING, Nationale Nederlanden en Dura Vermeer. Samen met zijn team helpt hij soortgelijke bedrijven en instanties met ontwerpen, testen en verbeteren van nieuwe producten en diensten.  

Lees ook het interview met Jelle en Duncan.

Presentatie van het webinar (te downloaden)

Handige links

Hoort bij de community