Masterclass Webanalytics

Gebruiker Centraal organiseerde samen met Toon Vuursteen de Masterclass Webanalytics voor de overheid. Op deze pagina kan je alles nog eens teruglezen en bekijken. In 3 masterclasses vertelt Toon Vuursteen over de ins en outs van het FTG-model en presenteerde hij praktische toepassingen om de effectiviteit van overheidswebsites te meten. Toon is adviseur en opleider op gebied van webanalytics voor de publieke sector.

Gebruiker Centraal organiseerde samen met Toon Vuursteen de Masterclass Webanalytics voor de overheid. In dit bericht kan je alles nog eens teruglezen en bekijken.

In 3 masterclasses vertelde Toon Vuursteen over de ins en outs van het FTG-model en presenteerde hij praktische toepassingen om de effectiviteit van overheidswebsites te meten.

Toon Vuursteen, is adviseur en opleider op gebied van webanalytics voor de publieke sector.

Masterclass deel 1: 15 september 2020

De eerste masterclass sessie legde Toon de verschillende niveau’s van het FTG-model uit.

Terugkijken deel 1 van de masterclass

Heb je de eerste sessie van de masterclass gemist? Of was je erbij, maar wil je graag bepaalde stukken terugkijken? Je vindt hier een opname van de masterclass:

Masterclass deel 2: 6 oktober 2020

Tijdens de 2e sessie van de masterclass hebben we gekeken naar de individuele pagina’s. En hoe je kan meten hoe deze presteren. De 3e sessie gaat Toon in op de gehele reis (journey) die de bezoeker aflegt.

Terugkijken deel 2 van de masterclass

Heb je de 2e sessie van de masterclass gemist? Of was je erbij, maar wil je graag bepaalde stukken terugkijken? Je vindt hier een opname van de masterclass:

Masterclass deel 3: 3 november 2020

Tijdens de 3e sessie van de masterclass hebben we gekeken naar de gehele reis (journey) die de bezoeker aflegt. Hoe kan je dit meten

Terugkijken deel 3 van de masterclass

Heb je de 3e sessie van de masterclass gemist? Of was je erbij, maar wil je graag bepaalde stukken terugkijken? Je vindt hier een opname van de masterclass:

Achtergrondinformatie over datagedreven werken en het FTG-model

Door datagedreven werken je website verbeteren

Veel dienstverlening en communicatie vindt plaats via websites. Om de gebruikers een optimale ervaring te garanderen, heb je toegang nodig tot analysegegevens, web analytics. Web analytics is een structureel proces waarbij online data verzameld en geanalyseerd worden om online kanalen te optimaliseren. Het goed analyseren en interpreteren van deze data en het vertalen van data-inzichten naar concrete optimalisatie-kansen waardoor je online kanalen meetbaar beter presteren.

FTG-model

Het antwoord op de behoeften van overheidsinstellingen op gebied van webanalyse is het FTG-model (Functie-Taak-Gedragsmodel). Dit model is ontwikkeld door Toon Vuursteen, adviseur en opleider op het gebied van web analytics voor de publieke sector, die nu de digitale transformatie ondersteunt van de klanten van Deloitte Nederland, waaronder alle ministeries en instanties binnen de centrale overheid.

Jarenlange ervaring op dit terrein heeft Toon in staat gesteld om met een oplossing te komen die overheidsorganisaties voorziet van:

  • Een nieuwe aanpak om hun digitale aanwezigheid te meten en te optimaliseren.
  • Een kant-en-klaar pakket KPI’s, die zijn ontwikkeld met het oog op inhoud- en dienstverleningsgerichte websites.
  • De intuïtieve dashboards, die de ingewikkelde diagrammen en rapporten vervangen en het gemakkelijker maken om te zien welke terreinen de meeste aandacht vereisen.

De masterclasses zijn opgehangen aan de drie niveaus van het FTG-model.

Lees ook:

Meer over Onderzoeken, testen en meten