De ont­werpende over­heid: wat we hebben geleerd tijdens een crisis

Heb je het webinar ‘De ont­werpende over­heid: wat we hebben geleerd tijdens een crisis’ gemist? Of was je erbij, maar wil je graag bepaalde stukken terugkijken? Bekijk hier de opname, lees de samenvatting en vind handige linkjes.

Het lijkt al zo lang geleden, het begin van de coronacrisis in maart 2020. Van de ene op de andere dag waren de straten leeg en lagen de ziekenhuizen vol. Niemand wist hoe lang dit zou duren. Bij de overheid moesten allen zeilen worden bijgezet. Daar werd de Corona Directie voor opgericht. Tamas Erkelens, die bij dit team van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) betrokken was, deelde in het webinar op 30 mei 2024 zijn 5 belangrijkste lessen van ontwerpen in crisistijd. Over de de waarde van een open overheid. Over de totstandkoming van het coronadashboard, over een knop “ik kom er niet uit” op de website quarantainecheck.nl, over reclame in de Buienradar-app om te laten zien dat je in de buurt kon vaccineren zonder afspraak, en over hoe de burger in al die trajecten werd meegenomen.

In dit webinar ging gespreksleider Leila Prnjavorac in gesprek met:

  • Tamas Erkelens (lid van het managementteam Dashboard Onderzoek Data & Ontwerp bij de programmadirectie COVID-19 bij het ministerie van VWS)
  • Chris Meeuwsen (ontwerper en voorheen design strateeg bij de programmadirectie COVID-19 bij het ministerie van VWS)

Links die gedeeld zijn tijdens het webinar en in de chat

Hoort bij de community's