Intervisie Online Formulieren wordt Community Online Formulieren!

Veel belangrijke zaken regelen we in Nederland via (online) formulieren. Denk aan contactformulieren of het aanvragen van bijvoorbeeld vergunningen. In de intervisiegroepen Online Formulieren van Gebruiker Centraal kwamen overheidsprofessionals samen om ideeën en ervaringen uit te wisselen over het zo gebruiksvriendelijk mogelijk ontwerpen van online formulieren. Wat blijkt is dat het aantal mensen dat linksom of rechtsom aan online formulieren werkt of daar op enige manier mee bezig is alsmaar toeneemt. Daarom hebben we besloten om van de Intervisie Online Formulieren nu de Community Online Formulieren te maken!

Wat dit concreet betekent? Daar vertellen we graag meer over tijdens de Training Online Formulieren, het eerste event van deze community op 23 mei 2023. We nemen je mee in de wereld van de ‘inlevende’ online formulieren. Hoe breng je techniek en mens bij elkaar? Want een goed formulier is niet alleen een technisch verhaal, maar juist een dialoog met de gebruiker. Hoe maak je een formulier menselijk? Wat is belangrijk op welk moment tijdens het invullen van het formulier? Hoe kun je je met formulieren inleven in de gebruiker en zorg je voor empathie? Kortom, hoe houd je rekening met je gebruiker en hoe zet je die centraal?

Training Online Formulieren

De training op 23 mei begint om 10.00 uur en wordt om 16.00 uur afgesloten met een borrel. De informatie over de locatie en het afwisselende programma wordt binnenkort bekendgemaakt op de website. Het evenement vindt plaats op een centrale en inspirerende locatie in Amsterdam. We nodigen iedereen met interesse in en/of ervaring met het maken van online formulieren van harte uit deel te nemen.

Aanmelden

Via deze link kun je je aanmelden voor de training. We hopen je te zien op 23 mei en vertellen je graag meer over de Community Online Formulieren tijdens deze training. Over de Community Online Formulieren lees je hier meer.

Hoort bij de community