Community Online Formulieren

Houd jij je bezig met online formulieren? Dan nodigen wij je graag uit voor de community rondom dit onderwerp. Tijdens de (2-maandelijkse) online bijeenkomsten van de Community Online Formulieren ga je met andere professionals aan de slag om de online formulieren in je organisatie te verbeteren. In de community kun je met vakgenoten van verschillende overheden kennis uitwisselen over het ontwerp, de bouw en de verbetering van online formulieren.

Meld je dan nu aan voor de community via ons aanmeldformulier op deze pagina!

Liggend beeldmerk Community Online Formulieren

Online formulieren zijn belangrijk

Online formulieren zijn gedigitaliseerde klantinteracties, een cruciale fase in de klantreis. Een belangrijk contactmoment waar de bezoeker langere tijd mee bezig is. Gebruiker Centraal wil professionals die aan online formulieren werken verbinden en een platform bieden om kennis, tips en goede voorbeelden uit te wisselen. Zo tillen we samen de digitale dienstverlening naar een hoger niveau.

Kennissessies

We organiseren online kennissessies rondom thema’s als UX (user experience), ontwerp, organisatie en gebruiksgemak. De onderwerpen worden aangedragen door deelnemers uit de community. Ook buiten de bijeenkomsten om kunnen community-leden met elkaar contact opnemen om verdere ideeën uit te wisselen, en beslissingen bij elkaar te toetsen.

Tijdens de interactieve kennissessies van de Community Online Formulieren bespreken professionals met elkaar hoe ze online dienstverlening met behulp van formulieren op de beste manier vormgeven. Ze bespreken hun successen en struikelblokken om van elkaar te leren en elkaar te inspireren. Wat werkt, wat niet?

De kennissessies zijn te vinden in het evenementenoverzicht van de Gebruiker Centraal website.

Voor wie

De Community Online Formulieren is bedoeld voor iedereen die bezig is met ontwerp, realisatie en beheer van online formulieren voor de overheid. Iedereen die zich bij een gemeente of andere overheidsinstelling (hoe groot of klein ook) bezighoudt met digitale formulieren, kan deelnemen.

Facilitators

Maak kennis met de facilitators van de kennissessies:

Hanneke van der HorstHanneke van der Horst

Bijna 30 jaar ervaring in digitale dienstverlening, als directeur van ICATT. Information Design, UX en digitale formulieren, een brede blik op ontwikkelingen in het beroepenveld. Hanneke’s overtuiging: digitale middelen kunnen het leven van mensen makkelijker en leuker maken.

Willemiek Bijlenga

Willemiek Bijlenga

Willemiek Bijlenga is adviseur en projectmanager bij ICATT. Ze werkt al 10 jaar als projectmanager, onder andere voor (semi) overheidsorganisaties. Willemiek heeft inhoudelijke kennis van en een brede blik op zowel project als proces, van formulier bouwen en van aanvragen tot meldingen.

Henk VersteegRutger Boekhorst

Rutger Boekhorst werkt als adviseur en businessanalist bij ICATT. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring met het inrichten van digitale dienstverlening, onder andere bij de gemeente Amsterdam. Rutger heeft een master Business process management & IT afgerond. Rutger verbindt analytisch denken met empathisch vermogen. Zijn grote talent: problemen in een project oplossen op een verrassende manier, met scherp oog voor alle betrokkenen.

De kennissessies van de Community Online Formulieren zijn een initiatief van Gebruiker Centraal en ICATT. menselijk digitaal.

Aanmelden Community Online Formulieren

"*" geeft vereiste velden aan

Aanvullende vragen

De volgende vragen zijn niet verplicht, maar helpen ons om een beter beeld te krijgen van jou als professional en hoe we jouw wensen en behoeften mee kunnen nemen in de activiteiten van de community.
Denk bijvoorbeeld aan: onder welke afdeling, hoeveel collega’s, met wie werk je samen
Privacyverklaring * Vereist