Gebruiker Centraal podcasts

Heb jij het al gehoord? Binnenkort kun je de allereerste podcast van Gebruiker Centraal beluisteren, een podcast over hoe de overheid de mens centraal kan zetten in haar dienstverlening. Dat doen we aan de hand van verschillende thema’s.

Podcast over Toetsingskader Inclusieve Dienstverlening

De eerste podcastserie gaat over het Toetsingskader Inclusieve Dienstverlening. Kun je onderzoeken in hoeverre dienstverlening (van de overheid) inclusief is? Wolfgang Ebbers, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en adviseur bij PBLQ, en Lidwien van de Wijngaert, hoogleraar aan de Radboud Universiteit, hebben in samenwerking met de gemeente Amsterdam het Toetsingskader Inclusieve Dienstverlening ontwikkeld. Een methode om te toetsen hoe inclusief dienstverlening is.

Samen met onder meer gemeenten brengen ze in kaart wat er allemaal komt kijken bij het inclusief maken van je dienstverlening. Hoe breng je inclusiviteit vanuit het gebruikersperspectief in kaart? En hoe doe je dat op een inclusieve manier? Hoe kom je in contact in met je doelgroep die moeilijk te bereiken is?

In vijf afleveringen gaan Wolfgang en Lidwien elke week met een andere gast in gesprek.

Podcast over design thinking bij de overheid

De tweede serie gaat over design thinking bij de overheid. Gebruiker Centraal organiseert in november een vierdaagse design sprint, een week waarin 25 teams (digitaal) door heel Nederland in de praktijk gaan ervaren hoe de methode werkt en waarin zij een prototype voor een vraagstuk uit de eigen organisatie ontwikkelen.

Weet jij hoe een design sprint in z’n werk gaat en welke fasen doorlopen worden? Presentator Randy Semeleer, gepassioneerd UX onderzoeker en nauw betrokken bij Gebuiker Centraal,  neemt je gedurende deze week graag mee in het hele proces.  Hij praat met deelnemers over hun ervaringen gedurende die week.

De podcasts kun je luisteren via je favoriete podcast app en via de website van Gebruiker Centraal.