Webinar: De eerste stap naar grip op digitale toegankelijkheid

Via deze link kun je om 14 uur het webinar over de eerste stap naar digitale toegankelijkheid volgen (in vimeo): https://vimeo.com/event/3157668

Dit webinar is de start van een serie webinars van DigiToegankelijk. Dit organiseren ze samen met Gebruiker Centraal en de VNG.

Over het event: de eerste stap naar digitale toegankelijkheid

Om grip te krijgen op digitale toegankelijkheid binnen je organisatie doorloop je 3 stappen:

  1. Inzicht vergroten in hoe je organisatie er met haar verschillende digitale kanalen op dit moment voorstaat.
  2. Verbeteringen doorvoeren om digitaal toegankelijk te worden.
  3. Dit proces veranker je in de organisatie.

Dit webinar gaat over het verkrijgen en vergroten van inzicht.

Dashboard DigiToegankelijk: overzicht van toegankelijke websites en apps

In het webinar delen bestuurders, beleidsmakers en deskundigen hun ervaringen en lessen over het verbeteren van digitale toegankelijkheid binnen hun organisaties. Zij kijken vooruit naar de rol die het Dashboard DigiToegankelijk hierin kan spelen. Het dashboard geeft je een overzicht van de websites en apps van jouw organisatie die al toegankelijk zijn, en aan welke nog gewerkt moeten worden. Tijdens dit webinar lanceren we het Dashboard DigiToegankelijk. Een korte demonstratie van het dashboard is onderdeel van het webinar.

Wanneer en waar is het?

Het webinar vindt plaats op donderdag 16 maart van 14.00 tot 15.00 uur.

Toegankelijkheid van het webinar

Het webinar wordt live ondertiteld.

Wat levert het je op?

We praten met verschillende gasten over hoe je als organisatie overzicht en inzicht krijgt in hoe digitaal toegankelijk jouw website(s) en apps zijn. Ook lanceren we het Dashboard DigiToegankelijk, en geven een korte demonstratie van het dashboard.

Het webinar wordt opgenomen om later terug te kijken. De demonstratie van het dashboard is later ook los terug te kijken.

Voor wie is het?

Dit webinar is interessant voor iedereen die zich binnen een overheidsorganisatie bezighoudt of verantwoordelijk is voor digitale toegankelijkheid. Dat zijn beleidsmakers, bestuurders, directeuren, projectleiders digitale toegankelijkheid, contentmanagers, webbeheerders en accessibility officers.

Programma, presentatie en gasten

Presentatie: Vincent Bijlo

Vincent BijloVincent Bijlo leidt het gesprek. Vincent Bijlo is cabaretier, schrijver en columnist. Al vele jaren zet hij zich op allerlei manieren in om toegankelijkheid voor mensen met een beperking overal onder de aandacht te brengen. Vincent, die vanaf zijn geboorte blind is, studeerde enkele jaren Nederlands aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft verschillende romans geschreven en is ook columnist en podcastmaker. In het verleden schreef hij onder andere voor het AD, het dagblad Trouw en het NRC Handelsblad. Hij had daarnaast regelmatig een column bij BNR-nieuwsradio. Op NPO Radio 1 presenteerde hij 10 jaar lang wekelijks ‘HollandDocRadio’, het radiodocumentaire-programma van de NPS/VPRO/Publieke omroepen.

Over de gasten

Marcel Oosterveer

Marcel OosterveerMarcel is bestuurder en politicus. Hij deed verschillende economische studies in Tilburg en Rotterdam. Sinds december 2022 is hij de burgemeester van Waalre. De VVD’er was tot juni 2022 wethouder in Eindhoven, daarvoor was hij daar raadslid en lid van provinciale staten van Noord-Brabant. Eerder werkte hij als adviseur voor de ministeries van Buitenlandse zaken en Economische zaken in Azië en Afrika. Marcel is bijna blind en zet zich actief in voor digitale toegankelijkheid. In die hoedanigheid is hij ambassadeur van het VNG aanjaagteam digitale toegankelijkheid.

Ernst Ploegman

Ernst PloegmanErnst is accessibilty officer bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Als communicatieadviseur maakte hij de opkomst van internet binnen DUO mee. Hij was toen al betrokken bij de Webrichtlijnen. Later bleef hij als interactieontwerper het onderwerp een warm hart toedragen. In 2018 werd het Tijdelijk Besluit Digitale Toegankelijkheid Overheid van kracht. Binnen DUO ontstond het besef dat regie op digitale toegankelijkheid nodig was. Een rol die Ernst vanuit zijn ervaring is gaan invullen.

Paul Francissen

Paul FrancissenPaul werkt als adviseur voor het programma DigiToegankelijk Toezichts- en OndersteuningsProgramma (TOP) bij ICTU. Hij is product owner van het Dashboard DigiToegankelijk. Eerder werkte Paul bij Logius bij het programma DigiToegankelijk en daarvoor Webrichtlijnen. Als adviseur is hij ruim 10 jaar actief op het onderwerp digitale toegankelijkheid bij de overheid.

Martin Eikenboom

Martin EikenboomMartin is al ruim 30 jaar actief in allerlei rollen binnen de digitale overheid. Hij is sinds mei 2022 programmamanager van het programma DigiToegankelijk Toezichts- en OndersteuningsProgramma (TOP). Het programma houdt zich bezig met de versnelling van de digitale toegankelijkheid van websites en mobiele apps van alle (ongeveer 1.350) overheidsinstanties.

Locatie

   

Meer over Inclusie en digitale toegankelijkheid

Organisatoren

Schrijf je in voor dit evenement

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Andere aanmeldingen 461 aanmeldingen (106 aanmeldingen niet getoond)