Direct Duidelijk Week

Aankondiging Direct Duidelijk WeekVan 10 tot en met 14 oktober organiseren we de Direct Duidelijk Week! Doe je mee?

Wat is de Direct Duidelijk Week?

Een week in het teken van begrijpelijke overheidscommunicatie. Met elke dag inspirerende sessies. Zoals een presentatie over je collega’s betrekken bij duidelijke communicatie tot een training duidelijk juridisch schrijven, ‘Gluren bij de Buren’-sessies, een webinar over het testen van je teksten, een sessie over waterschap-jargon, en nog veel meer.

Gebruiker Centraal organiseert maandag de startsessie van de week en een bijzondere aflevering in de Direct Duidelijk Tour op donderdag 13 oktober. De overige sessies organiseren professionals die werken aan begrijpelijke overheidscommunicatie.

Via de website van de Direct Duidelijk Week kun je je aanmelden voor de verschillende sessies. In de loop der tijd worden dat er steeds meer. We houden je via social media op de hoogte van het programma.

Feestelijke opening

Houd onze social media en website in de gaten voor meer informatie over de startbijeenkomst!  Tipje van de sluier: Het Grote Dictee der Onbegrijpelijke Taal.

Blok maandag 10 oktober van 10.00 tot 13.00 uur alvast in je agenda!

Doe mee en organiseer zelf een sessie!

Denk bijvoorbeeld aan een goed voorbeeld van duidelijke communicatie binnen je organisatie. Een training over beeldtaal op social media, of hoe je meet of je communicatie duidelijk genoeg is. Een workshop over het testen van je brief. Of misschien ben je of ken je een taalcoach? Je kunt ook iemand vragen om een sessie te organiseren!

Wil je zelf een sessie geven?

Of ken je iemand die dat wil of goed zou kunnen?
Je kunt je sessie aanmelden via onze website. Als je vragen hebt, kun je Talissa Oude Bennink bereiken via talissa.oudebennink@ictu.nl.

Kijk voor meer informatie over de Direct Duidelijk Week, het aanmelden van een sessie, en het programma op de website van de Direct Duidelijk Week.

Organisatoren