Keynotespreker Cat Drew

Cat DrewIn het verleden werkte Cat Drew als ambtenaar en schreef ze speeches voor bewindslieden. Speeches om mensen tot bepaald gedrag aan te sporen. Terwijl ze die mensen nooit had ontmoet en niet kende. Dat voelde niet goed. Dit was de start van haar reis richting design. Cat is nu Chief Design Officer bij The Design Council in Londen. In haar presentatie vertelt ze over de werkwijze van The Design Council en over de projecten (en resultaten) uit de praktijk. “Our vision is a world where design, as a force for change, makes lifes better for all.”

Van abstractie naar praktijk

Cat legt de kijker uit hoe The Design Council te werk gaan, namelijk volgens het framework voor innovatie. Hierin speelt de – voor sommigen bekende – ‘double diamond’ een centrale rol. Na de theorie zoomt Cat in op voorbeelden uit de praktijk: van het ontwerpen van huizen van de toekomst tot het vinden van oplossingen voor daklozen in tijden van coronacrisis.

Het framework voor innovatie
Het framework voor innovatie

Cat Drew bracht design thinking verder dan een begrip of model. De essentie is dat design thinking een skillset én vooral een mindset is. Net zoals het hart voor de publieke zaak, een hart hebben voor design thinking met de gebruiker centraal. Dat spreekt me echt aan! – Ilse, deelnemer conferentie

Bekijk de presentatie van Cat

 

Meer over Mensgericht denken en ontwerpen