Podcast over inclusieve dienst­verlening

De allereerste podcastaflevering van Gebruiker Centraal over inclusieve dienstverlening bij de overheid kun je nu luisteren. In een serie van vijf afleveringen onderzoeken Wolfgang Ebbers, hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en adviseur bij PBLQ, en Lidwien van de Wijngaert, hoogleraar Communicatie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, of en hoe je kunt meten hoe inclusief dienstverlening is.

Diversiteit van doelgroepen

De eerste aflevering gaat over de diversiteit van doelgroepen. Hoe kom je in contact met je doelgroep die moeilijk bereikbaar is? Daarover vertelt Marianne Schimmel, business consultant bij het UWV. Marianne was betrokken bij de ontwikkeling van de ‘IK-box’. Met deze box kunnen jongeren uit het speciaal onderwijs zich voor voorbereiden op de arbeidsmarkt.

Inclusief data verzamelen

En hoe verzamel je meningen van doelgroepen over dienstverlening ook op een inclusieve manier? Daarover en alles wat daarbij komt kijken vertelt Lidwien van de Wijngaert in haar column ‘ Wat zegt de wetenschap?’.

Over twee weken volgt de tweede aflevering, waarin Wolfgang in gesprek gaat met Joris Leker, medeoprichter van Valsplat en sterk betrokken bij de Coronamelder. Hij vertelt over de verschillen tussen ontwerpen voor de private sector en ontwerpen voor de publieke sector.

Zoek in je podcast-app naar Gebruiker Centraal en abonneer je. Of luister via onze website.