Geen ambtenarentaal meer voor de gemeen­te Rijswijk

Vaak is communicatie van de gemeente voor mensen niet duidelijk, merkte de gemeente Rijswijk op. Daarom ondertekenden wethouder Werner van Damme en gemeentesecretaris Peter Schuit de Direct Duidelijk Deal. De reden is duidelijk: de gemeente Rijswijk wil echt aan de slag met heldere en begrijpelijke taal in brieven en andere teksten.

Inwoners en ondernemers die van de gemeente Rijswijk een onbegrijpelijke brief of e-mail krijgen, kunnen dit doorgeven aan de gemeente. Maar dat is niet alles. Wethouder Van Damme: “Medewerkers van de gemeente krijgen schrijftraining. Ook is er een schrijfwijzer voor de medewerkers. Daarin staat hoe wij als gemeente onze brieven en e-mails willen schrijven. Zo willen we bijvoorbeeld geen ambtenarentaal in onze brieven. Of heel moeilijke woorden en wollige taal waardoor niemand meer begrijpt wat er staat.”

Meeleesgroep

Ook komt er een Meeleesgroep, legt Van Damme uit: “De Meeleesgroep is een groep inwoners die de gemeente gaat helpen met het schrijven van duidelijke brieven. Zo zorgen we ervoor dat iedereen de gemeente beter begrijpt!” Woon je in de gemeente Rijswijk en wil je meedoen met de Meeleesgroep? Of wil je doorgeven dat je een onduidelijke brief of mail hebt ontvangen? Mail dan naar stadhuis@rijswijk.nl.

Hoort bij de community