DUO ondertekent het Gebruiker Centraal manifest

Geschreven door Mariska Woudenberg

Begin juli ondertekende Hans Schutte, de Directeur Generaal van DUO, het Gebruiker Centraal Manifest. Een manifest waarmee DUO de intentie uitspreekt om bij te dragen aan een gebruiksvriendelijke online overheid.

Bij de ondertekening waren UX-onderzoeker Maike Klip, Interactieontwerper Reinout Tiekstra en de manager van het UX-team, Pauline van der Kolk, aanwezig namens DUO. Verder zat Edo Plantinga aan tafel, mede-initiatiefnemer van Gebruiker Centraal.

Actieteam Gebruiker Centraal

Maike Klip zit namens DUO in het actieteam van Gebruiker Centraal. Op deze manier was DUO al aangesloten bij deze kenniscommunity. Het ondertekenen van het manifest is een mooie volgende stap.

Ontwerpprincipes en Manifest

Gebruiker Centraal heeft ontwerpprincipes geformuleerd voor het ontwerpen van (digitale) diensten. Deze principes geven richting aan professionals en organisaties om anders te gaan werken en user centered design toe te passen. Ze vormen de basis van het Manifest Gebruiker Centraal.

Lees het gehele artikel op Klipklaar.nl

Ook het Manifest ondertekenen?

Wil je ook de intentie uitspreken om bij te dragen aan een gebruiksvriendelijke overheid? Op de Manifestpagina staat hoe je dit kan organiseren.

Hoort bij het thema