De Training Gebruiker Centraal op 2 bijzondere locaties

In juni is de Training Gebruiker Centraal. De kans voor jou als overheidsprofessional om je verder te verdiepen in inclusieve en toegankelijke dienstverlening, en ermee aan de slag te gaan in je werk. Maar het is niet alleen de inhoud van de training die deelname zo de moeite waard maakt. De training wordt gegeven op 2 bijzondere locaties, de Boekenberg in Spijkenisse en de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar.

De Boekenberg in Spijkenisse

Een berg die het bestijgen waard is voor iedereen: dat is de Boekenberg. Een daadwerkelijke berg van boeken die omhoog slingeren door een van glas gebouwde piramide, waar het licht prachtig naar binnen valt. Alle ‘gesloten’ ruimtes in deze bibliotheek zijn op elkaar gestapeld; de berg. De berg wordt omringd door boekenkasten, zitjes en hoekjes waar je kunt lezen, werken of bijpraten.

Onderweg naar boven vind je steeds verschillende terrassen; een café, een lokaal informatiepunt van de overheid, een uitzichtpunt, de schaakvereniging, het DigiTaalhuis, de Oudheidkamer en het Milieuhuis. In de Boekenberg worden veel activiteiten georganiseerd. Er is voor ieder wat wils. Van baby tot senior, van werkzoekende tot zzp’er en van digibeet tot doorgewinterde gamer.

De Training Gebruiker Centraal vindt dus plaats op een prachtlocatie. Een locatie met genoeg ruimte om elkaar te ontmoeten, om even terug te trekken en om dat ene boek over digitale toegankelijkheid te zoeken. Laat je verwonderen op de Boekenberg tijdens de Training Gebruiker Centraal.

De Boekenberg in Spijkenisse

De Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar

De Turmac Cultuurfabriek kent een interessante geschiedenis. De locatie dankt zijn naam aan waar de locatie van 1920 tot 2008 voor gebruikt werd: de productie van sigaretten. De naam Turmac stond voor Turkish Macedonian Tobacco Company. De cultuurfabriek overleefde een grote vernieling in de  Tweede Wereldoorlog, waarna het opnieuw opgebouwd moest worden. De van origine grote fabriekshal ademt historie en is nu opgedeeld in allerlei ruimtes.

Sinds 2015 zijn hier meerdere organisaties gehuisvest. Zo vind je hier de publieksbalie en raadzaal van de gemeente Zevenaar. Ook haar regionale sociale dienst vind je in de hal. Daarnaast hebben de bibliotheek, het archief, het filmhuis, een kunstcollectief en muziekschool, een café en zelfs een klein museum over de Liemers hun plek in de fabriekshal gevonden.

De Training Gebruiker Centraal in de Turmac Cultuurfabriek betekent een training op een historische locatie die sfeer ademt. Een sfeer die uitnodigt om energiek aan de slag te gaan, en kennis delen en samen leren stimuleert. Neem ook deel aan de Training op een locatie vol geschiedenis en sfeer.

De Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar

Meer weten over de Training Gebruiker Centraal?

Ben je geïnspireerd geraakt door de locaties en wil je graag meer weten over de Training Gebruiker Centraal? Op onze website vind je meer informatie en kun je je aanmelden op de locatie van jouw keuze!