Community Omnichannel

Onderzoek als basis voor betere over­heids­dienst­verlening

Op 8 februari vindt er een bijzonder evenement plaats. De Community Dienst Publiek en Communicatie (DPC) van de Rijksoverheid en de community's van Gebruiker Centraal organiseren samen de bijeenkomst 'Hoe breng je overheidsdienstverlening met onderzoek naar een hoger niveau?'. Leden van meerdere community's komen samen om in gesprek te gaan en kennis uit te wisselen.

Deze content valt binnen de thema’s: Onderzoeken, testen en meten

Eindejaarssessie Community Omni­channel (december 2023)

14 december 2023 @ 10.00 - 11.00 -

Een paar weken voor het einde van 2023 is er een speciale kennisdelingssessie. Hierin blikken we graag met je terug op het afgelopen jaar. En we blikken vooruit. Want ook 2024 belooft weer een bijzonder jaar te worden voor onze Community Omnichannel.

Kennisdelingssessie Community Omni­channel (november 2023)

21 november 2023 @ 10.00 - 11.00 -

Op 21 november 2023 is er weer een kennisdelingssessie van de Community Omnichannel. Deze keer staat de nieuwe verbindende visie op dienstverlening van de gemeente Apeldoorn centraal.

Kennisdelingssessie Community Omni­channel (september 2023)

28 september 2023 @ 10.00 - 11.00 -

Op 28 september 2023 is er weer een kennisdelingssessie van de Community Omnichannel. Een praktijkcasus van een (overheids)organisatie staat centraal. Ben jij er ook bij?

Ambassadeurs aan zet bij de verdieping van de Community Omni­channel

Na de opstartfase is de Community Omnichannel goed op stoom. Binnenkort starten diverse themasessies. Met deze sessies willen we samen met de leden onderzoeken hoe we met de community de diepte in kunnen gaan. De themasessies worden op 9 en 10 mei voorbereid door onze ambassadeurs.

Leden Community Omni­channel ont­moeten elkaar

Op 28 februari was de eerste Community Omnichannel activiteit van 2023: een netwerkbijeenkomst bij Gemeente Utrecht. De bijeenkomst draaide om elkaar verder leren kennen en het verkennen van belangrijke thema’s binnen en voor de community.

Deze content valt binnen de thema’s: Draagvlak en bewustwording , Inclusie en digitale toegankelijkheid

Community Omni­channel: Netwerkbijeen­komst bij de gemeen­te Utrecht

28 februari 2023 @ 15.00 - 18.00 -

We organiseren samen met de gemeente Utrecht een fysieke netwerkbijeenkomst voor Community Omnichannel. In het Stadskantoor van de gemeente Utrecht. Je kunt dan andere communityleden beter leren kennen. Ook gaan we met elkaar op enkele omnichannel-thema’s in.

Deze content valt binnen de thema’s: Inclusie en digitale toegankelijkheid

Community Omni­channel: Gluren bij de Buren – editie Tilburg

30 maart 2023 @ 13.30 - 18.00 -

Binnen de publieke sector staat de gemeente Tilburg bekend als 1 van de voorlopers op het gebied van omnichannel werken. Hoe doen ze dat? Tijd om te gluren bij deze Brabantse buren!

Deze content valt binnen de thema’s: Inclusie en digitale toegankelijkheid