Toegan­kelijke formulieren met NL Design System

Ze zijn essentieel voor vrijwel alle digitale overheidsdiensten: formulieren. Zeker nu de Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer (WMEBV) burgers en bedrijven het recht gaat geven om elektronisch zaken te doen met de overheid. Logisch dus dat steeds meer organisaties NL Design System gebruiken voor formulieren.

In deze sessie vertellen ontwikkelaars Robbert Broersma en Hidde de Vries je over hoe je de beste formulieren maakt. Ze laten daarbij zien hoe digitale toegankelijkheid is ingebouwd in de componenten en richtlijnen van NL Design System, en nemen je mee in de do’s en don’ts.

Voor wie is deze sessie?

Ben je een developer of designer? Dan is deze sessie echt iets voor jou.

Praktische info

  • Dinsdag 3 oktober 2023. De presentatie begint om 16.30 uur en duurt 20 tot 25 minuten. Daarna is er 5 tot 10 minuten tijd voor vragen.
  • Online, via Microsoft Teams. Na aanmelding (onderaan deze pagina) krijg je een bevestigingsmail met een Teams-link voor de sessie.
  • De presentatie en de Q&A daarna zijn in het Nederlands.

Over Robbert Broersma

Robbert Broersma

Robbert is design system lead bij NL Design System. Met zijn ervaring bij andere design systems kent hij zowel de valkuilen van een team overstijgend design system als de waarde van het hergebruik van stabiele, toegankelijke componenten.

Over Hidde de Vries

Hidde de Vries

Hidde is developer en toegankelijkheidsspecialist bij NL Design System. Hij heeft zich de afgelopen jaren intensief beziggehouden met design systems en digitale toegankelijkheid.

Onderdeel van de Design Systems Week 2023

Deze sessie is onderdeel van de Design Systems Week 2023 van het NL Design System.

Meer over Inclusie en digitale toegankelijkheid

Schrijf je in voor dit evenement

Code of Conduct van NL Design System

Privacyverklaring van Gebruiker Centraal

Andere aanmeldingen 96 aanmeldingen (19 aanmeldingen niet getoond)