Zoetermeer gaat direct duidelijk communi­ceren

De gemeente Zoetermeer wil direct duidelijk communiceren naar haar inwoners. De burgemeester en gemeentesecretaris van Zoetermeer ondertekenden de deal die zorgt voor helder taalgebruik in de communicatie van de gemeente.

Burgemeester Michel Bezuijen en gemeentesecretaris André Huykman ondertekenden de Direct Duidelijk Deal. Hierin staan afspraken over helder taalgebruik in brieven en teksten van de gemeente. Met het sluiten van de deal werkt de gemeente aan het verbeteren van haar communicatie. Zodat moeilijke woorden zoals: ‘met referte aan’, ‘zekere implicaties’ en ‘kenbaar worden gemaakt’ binnenkort verleden tijd zijn.

Burgemeester Michel Bezuijen en gemeentesecretaris André Huykman met de Direct Duidelijk Deal

“We krijgen als gemeente wel eens de klacht dat onze teksten onduidelijk en ingewikkeld zijn. Dit zorgt ervoor dat inwoners ons niet altijd begrijpen óf niet weten we ze moeten doen. Ook willen we niemand uitsluiten. Verbetering is dus nodig”, vertelt André Huykman. De Direct Duidelijk deal is een extra stimulans om hiermee verder aan de slag te gaan. De burgemeester is het hier zeker mee eens: “We zijn er voor onze inwoners, dan is het wel belangrijk dat zij begrijpen wat wij schrijven”.

Bekijk ook het filmpje dat de burgemeester en de wethouder maakten

Bekijk het originele bericht op de website van de gemeente Zoetermeer

Hoort bij de community