Dit was de conferentie van 2023

Op vrijdag 6 oktober 2023 was het zover: de conferentie van Gebruiker Centraal. 's Ochtends waren er een aantal interessante sprekers. En 's middags gingen deelnemers het doolhof in, om er vervolgens weer ongeschonden uit te komen. Locatie was De Arendshoeve in Aalsmeerderbrug.

Kon je er niet bij zijn, maar ben je wel benieuwd wat er allemaal te horen, zien en beleven was? Goed nieuws: we hebben op deze pagina zoveel mogelijk voor je verzameld om terug te kijken. En natúúrlijk hebben we de foto’s nog.

Conferentie in 4 minuten

Wil je alles rustig terugkijken, maar heb je nu weinig tijd? Bekijk dan alvast deze sfeerimpressie van minder dan 4 minuten:

De conferentie was in een grote kas, met overal planten en groen. Dit paste prima bij het thema ‘Uit het doolhof!’. De deelnemers vonden ‘s middags hun weg tussen al het groen naar verschillende activiteiten. Tijdens de borrel aan het einde van de dag werd de muziek verzorgd door een band van 3 personen: bas, gitaar en zang.

Over het thema: Uit het doolhof!

De overheid ontwikkelt telkens nieuwe diensten. Veel mensen ervaren daardoor de dienstverlening van de overheid steeds meer als een doolhof. Niet iedereen is namelijk even bekend met overheidssystemen. En dan zijn er ook nog meerdere websites voor al die verschillende diensten. Het is lastig. En we maken het steeds ingewikkelder.

Ondertussen bedenken we van alles om dit tegen te gaan. Van chatfuncties op de website, tot videobellen en apps inzetten. En hebben mensen vragen over digitale dienstverlening? Dan kunnen ze terecht bij de Informatiepunten Digitale Overheid in de bibliotheek.

Maar helpt dit, of is het slechts een doekje voor het bloeden? We staan voor een belangrijke uitdaging: niet nieuwe technologie, maar menselijke waarden moeten de basis zijn voor dienstverlening. Anders raken we steeds meer verdwaald in het (digitale) doolhof van de overheid. Er rest dus maar 1 vraag: hoe komen we hieruit?

Vragen of opmerkingen?

Heb je een vraag over deze conferentie? Of mis je nog iets wat je wilde terugzien? Stuur dan een mail naar conferentie@gebruikercentraal.nl.