Expertpanel Gebruiksvriendelijkheid

Werk je bij een overheidsorganisatie en twijfel je of je prototype, website, app of brief wel écht gebruiksvriendelijk en duidelijk is? En wil je het nog laten checken bij een aantal experts? Vraag dan feedback aan het Expertpanel Gebruiksvriendelijkheid.

De gehele dag kon je advies vragen aan één van onze experts op gebied van user experience (UX), die kijken naar de bruikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. En ook aan onze  taaladviseurs, die kijken naar direct duidelijk en begrijpelijk taalgebruik online en in brieven.

Plaats jouw vraag op het Mirobord

Je kunt jouw vraag, url, screenshot etc. op een Mirobord plaatsen. Onze adviseurs geven dan hun advies op dit bord. Het bord blijft voorlopig ook online staan, dus je kunt het ook nog op een later tijdstip terugkijken.

 

Over het Expertpanel Gebruiksvriendelijkheid

Het Expertpanel gebruiksvriendelijkheid bestaat uit professionals die werkzaam zijn op het vlak van User eXperience (UX), die letten op bruikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. En professionals die veel ervaring hebben op gebied van begrijpelijke communicatie. Veel leden werken of hebben gewerkt bij of voor de overheid. Zij willen graag vrijwillig hun steentje bijdragen om de dienstverlening van de overheid bruikbaarder, toegankelijker en begrijpelijker te maken. Zij doen een collegiale toetsing (expertreview) op de producten of diensten van een overheidsorganisatie, met als focus de toegankelijkheid, de bruikbaarheid en begrijpelijkheid.

Je kunt de hulp van het Expertpanel op ieder moment inschakelen. Het mooiste is om de expertreview te doen voorafgaand aan de gebruikerstest met je echte gebruikers of een bepaalde groep ervaringsdeskundigen. En daarna bijvoorbeeld nog een keer als er weer iets wezenlijks is veranderd.

Mocht je niet in de gelegenheid zijn om tijdens de conferentie jouw vraag te stellen. Of wil je kijken wat we voor jouw kunnen betekenen voor een uitgebreidere expertreview, neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier of opdrachtformulier.