CIBG ondertekent het Manifest Gebruiker Centraal

Manifest Gebruiker Centraal ondertekend door CIBGOnlangs heeft het CIBG het Gebruiker Centraal Manifest ondertekend. Victor Zuydweg, een van de initiatiefnemers van Gebruiker Centraal, was bij deze gelegenheid aanwezig en mocht een presentatie geven aan de medewerkers van het CIBG.

CIO Britt van den Berg: “Wat Victor geweldig overbracht in zijn verhaal was dat je niet moet denken dat je als ambtenaar de belevingswereld van de burger heel goed kent, omdat je zelf ook weleens een vergunning of een paspoort aanvraagt. Dat besef is heel belangrijk: verplaats je om het gebruikersgemak te vergroten niet in ‘je oma’ of ‘de buurman’, maar in iemand die je niet kent.”

Gebruiker Centraal wil een gebruiksvriendelijke online overheid. Voor iedereen. Om dienstverlening te verbeteren, drempels te verlagen, kosten te verlagen en fouten te vermijden. Met het Gebruiker Centraal Manifest dragen wij dit doel uit.

Ook het Manifest ondertekenen?

Benieuwd welke organisaties het Manifest al ondertekend hebben en hoe je ervoor kunt zorgen dat ook jouw organisatie het gaat ondertekenen? Lees het op onze Manifest-pagina.

Hoort bij het thema