Samen maken we het internet toegan­kelijk: gebruikerstesten afnemen bij visueel beperkte deelnemers (webinar)

Wesley Poelman heeft een passie voor projecten met een unieke doelgroep. Tijdens zijn studie informeerde hij Keniaanse tieners over de gevaren van hiv en aids, werkte hij aan een mobiele applicatie om de druk op mantelzorgers te verminderen en verdiepte hij zich in de leefwereld van jongeren met een licht verstandelijke beperking.

Voor zijn afstudeerproject werkte hij samen met Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Hierbij keek hij naar de meerwaarde die ontstaat wanneer mensen met een visuele beperking worden betrokken bij gebruikersonderzoek. Een zeer actueel onderwerp binnen de overheid; toegankelijke digitale dienstverlening.

De waardevolle inzichten die uit zijn onderzoek naar voren zijn gekomen deelt hij graag met jou tijdens dit webinar. Hierbij laat hij verschillende situaties zien die zich hebben voorgedaan op duo.nl en inburgeren.nl.

De Oogvereniging, de belangenvereniging voor mensen met een visuele beperking, heeft een groot aantal leden die graag hun ervaringsdeskundigheid willen inzetten bij het toegankelijkheid maken en houden van (digitale)dienstverlening. Ervaringsdeskundigen zijn van groot belang bij het bewustwordingsproces dat ontwerpers en ontwikkelaars van digitale media moeten doormaken om vanuit de inclusie-gedachte te blijven werken. Accessibility by design, want iedereen moet kunnen meedoen in een samenleving waarin het gebruik van websites en apps een steeds grotere plaats inneemt. Tijdens dit webinar vertellen ervaringsdeskundigen Amany Shalha en Tim in ‘t Veld (tevens zelfstandig consultant digitale toegankelijkheid) over hoe zij de digitale wereld ervaren en er hun weg in vinden.

Een blog van Wesley: Gebruikerstesten met visueel beperkte deelnemers

De afgelopen jaren is hard gewerkt om mensen met een beperking toegang te bieden tot de digitale dienstverlening van de (semi-)overheid. Volgens de wetgeving hebben we hiermee ons einddoel bereikt. Is dat in de praktijk ook zo, of is dit pas het begin?

Lees de hele blog van Wesley

Meld je aan voor dit evenement

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Andere aanmeldingen 174 aanmeldingen (38 aanmeldingen niet getoond)