Webinar Meedoen met bewoners: je onderdompelen in een andere wereld

Bepaalde inwoners zijn voor jou als beleidsambtenaar waarschijnlijk moeilijk te bereiken. Of lijkt dat maar zo? We hebben het om mensen in een kwetsbare situatie, bijvoorbeeld vanwege geldzorgen of een gebrek aan woonruimte. Hoe zorg je dat je met hen in contact komt? En hun ervaringen mee kunt nemen bij het schrijven van beleid? Tijdens dit webinar krijg je hiervoor handvatten. De kern is: ga de wijk in en doe mee.

Anne-Mathije Bogerd is inspecteur bij Toezicht Sociaal Domein. Om mensen met schulden beter te begrijpen, leefde Anne-Mathije een maand op bijstandsniveau. Daarna werkte ze mee bij de voedselbank. Door dit actieonderzoek won ze vertrouwen, waarna ze hoorde wat er speelde en wat inwoners zelf wilden. “Ze weten ook wel dat je niet zomaar meer geld kunt toveren.”

Tijdens het webinar Meedoen met inwoners vertelt ze over haar ervaringen en de lessen die ze geleerd heeft. Ze deelt ook tips die belangrijk zijn om een netwerk op te bouwen in de wijk. Deze tips zijn verzameld in de toolkit Meedoen met inwoners.

Presentatie: Lodewijk van Noort

Lodewijk is strategisch communicatieadviseur en heeft een bedrijf in communiceren, presenteren en modereren in heldere taal. Hij is 1 van de initiatiefnemers van Direct Duidelijk, een campagne die in 2018 van start ging om overheden duidelijker te laten communiceren. En hij is voorzitter van de Plain Language Association International (PLAIN).

Stel je vraag en praat mee

Meld je op deze pagina aan voor dit webinar. Heb je al een vraag, stel deze dan via het aanmeldformulier Natuurlijk kun je ook tijdens de aflevering vragen stellen en meepraten in de chat.

Meld je aan voor dit evenement

Registratiegegevens

Velden met een sterretje ("*") zijn verplicht.