Training Klant­reizen

Wil je aan de slag met klantreizen in jouw organisatie? Maar kun je wel wat hulp en kennis gebruiken? Meld je aan voor de Training Klantreizen op 11 maart en maak gebruik van een coach om je eerste eigen klantreizen samen op te tekenen. Met deze training leer jij wat een klantreis is, hoe je een klantreis in kaart brengt en wat jij vanuit jouw rol met klantreizen kan. De training geeft je handvatten om in de praktijk nog meer vanuit klantperspectief te denken en te gaan werken. Lees meer over klantreizen.

Voor wie?

Deze training is voor overheidscollega’s die in dienst zijn bent bij een (semi) overheidsorganisatie en zich bezighouden met het inrichten of verbeteren van de dienstverlening aan de klant. De klant kan bijvoorbeeld zijn: de burger, de cliënt, de ondernemer, de inwoner, de bestuurder of de belastingbetaler.

Programma en opzet

Dit zijn de onderwerpen waar je mee aan de slag gaat.

  • Klantbeleving en klantreizen
  • Klanten
  • Klantreis in 6 stappen
  • Zelf aan de slag
  • Reflecteren op je werk

De training bestaat uit 1 trainingsdag waar je de theorie mee krijgt. Daarnaast komen praktische voorbeelden en een stappenplan aan bod. Je gaat zelf aan de slag met een oefencasus uit de praktijk. Je bekijkt ook hoe je die kan toepassen in je eigen werk. De training wordt gegeven door collega’s die zelf met klantreizen werken.

Na 2 weken is er een terugkomdag en geef je aan met welke klantreis je samen met een coach aan de slag wilt. Je krijgt dan een coach toegewezen en in de 3 maanden daarna ga je eerst onder leiding van de coach en daarna met wat begeleiding van je coach zelf een klantreis maken. Daarna ben je in staat om zelfstandig klantreizen te maken.

Duur en doorlooptijd

De dagtraining op 11 maart duurt 6,5 uur. Na de training zal het opstellen van je eigen klantreis +/- 24 uur in beslag nemen. Dit doe je samen met je coach en heeft een doorlooptijd van 3 maanden (gemiddeld 1 dag per maand).  

Waar en wanneer

De dagtraining is op 11 maart van 09.30 tot 16.30 uur. De training is bij het Penthouse van de Benelux Office for Intellectual Property (BOIP), Bordewijklaan 15, 2591 XR Den Haag.

Locatie

Benelux Office for Intellectual Property (BOIP)

Bordewijklaan 15 2591 XR Den Haag

Hoort bij het thema

Hoort bij de community