Webinar ‘Ont­dek de waarde van mindsets!’

Mindsets kunnen je helpen bij het mensgericht en inclusief ontwerpen van je diensten. Mindsets zijn een logisch vervolg op werken met persona’s. Bij mindsets gaat het niet om bijvoorbeeld geografische kenmerken van personen, of geslacht of leeftijd. Maar om persoonlijk gedrag, emotionele behoeften en wensen van de gebruiker.

Op 12 maart is er een webinar Ontdek de waarde van mindsets! met The Talent Institute.

In dit webinar krijg je van Duncan LorraineJelle te Lintelo en Jasper Brand (The Talent Institute) zowel de theorie als de praktijk over mindsets. Daarmee onderzoek je eigen onbewuste vooroordelen over de gebruikers voor wie je diensten of producten ontwerpt. Je leert hoe mindsets een instrument kan zijn om met deze vooroordelen om te gaan. Hoe verschillen mindsets van persona’s? En hoe moet je mindsets wel en niet inzetten? Je krijgt antwoord op deze vragen in dit webinar.

Ook een workshop op 27 maart

Duncan, Jelle en Jasper geven op woensdag 27 maart ook een workshop over mindsets. Tijdens het webinar gaan ze in op de theorie, bij de workshop ga je daadwerkelijk aan de slag met mindsets. Aan de hand van een casus ga je mindsets creëren en leer je hoe je die inzet bij het ontwerp van je dienst.

Over de trainers

Duncan Lorraine

Over Duncan Lorraine

Duncan zit nu zo’n 3 jaar in UX Research en merkte bij ontwerpteams op dat er een afstand bestond tussen de tools waarmee gebruikers in kaart worden gebracht en het daadwerkelijke gedrag van gebruikers. Bewust aan de slag gaan met je mindset hielp hierin om onbevooroordeeld en contextgericht begrip voor gebruikers te genereren. Na een aantal projecten gericht op mindsets te hebben afgesloten, deelt hij nu graag zo veel mogelijk het verhaal over een veelbelovende tool dat hierop gericht is. 

Jelle te Lintelo

Over Jelle te Lintelo

Jelle stuurt een team van UX en innovatieprofessionals aan bij The Talent Institute. Zelf heeft hij 3,5 jaar gewerkt op diverse UX en innovatieprojecten bij bedrijven zoals ING, Nationale Nederlanden en Dura Vermeer. Samen met zijn team helpt hij soortgelijke bedrijven en instanties met ontwerpen, testen en verbeteren van nieuwe producten en diensten.  

Over Jasper Brand

Jasper is partner bij The Talent Institute. Na een van de innovatielabs voor ABN Amro opgericht en gemanaged te hebben, is hij sinds 2019 op missie om impact te maken samen met een volgende generatie van professionals op het gebied van design, innovatie en marketing.

Waar en wanneer?

Het evenement is op 12 maart van 10.00 tot 11.00 uur en is online.

Hoort bij het thema

Schrijf je in voor dit evenement

Privacyverklaring van Gebruiker Centraal.