Denk mee over een vernieuwd over­heid.nl

De Directie Digitale Overheid nodigt je graag uit om op 12 oktober 2023 samen te verkennen wat een vernieuwde Overheid.nl een succes maakt en wat we daarvoor moeten doen. Want alleen door samen te werken kan er een succesvol nieuwe Overheid.nl worden neergezet.

Wat, waar en wanneer?

  • Burgers hebben behoefte aan 1 online ingang voor contact met de overheid.
    Met die ene ingang krijgt een inwoner of ondernemer eenvoudig antwoord op een vraag en hulp om een doel te bereiken.
    Die ene ingang wordt de website Overheid.nl.
    Hierop komt naast de huidige inhoud, zoals officiële publicaties en registers van overheidsorganisaties en -diensten, ook alle informatie over dienstverlening van de overheid te staan. Om tot zo’n ingang te komen, zijn leiderschap, ervaring en kennis van alle betrokkenen nodig.
  • Deze verkenningssessie is op donderdag 12 oktober 2023, van 13.00 tot 16.30 uur.
    De locatie volgt nog. Maar het evenement zal in ieder geval plaatsvinden op een centraal gelegen locatie in Utrecht of Den Haag. Onderaan deze pagina kun je je aanmelden.

Waarom deze sessie?

Staatssecretaris Van Huffelen heeft toegezegd dat er begin 2024 een eerste versie van deze online toegang tot alle informatie over dienstverlening van de overheid is. Dit wordt dus het vernieuwde overheid.nl. Het programma om dit te voor elkaar te krijgen heet Landelijke Informatievoorziening (LIV) en stond eerder bekend als 1Overheid.

Als Directie Digitale Overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) snappen we heel goed dat dit veel betekent. Een vernieuwde Overheid.nl raakt namelijk in een later stadium alle publieke dienstverleners en uitvoerders. Ook heeft een vernieuwde Overheid.nl met alle informatie over publieke dienstverlening een directe relatie met MijnOverheid en de andere overheidsbrede portalen: NederlandWereldwijd.nl, Ondernemersplein.nl en Rijksoverheid.nl.

Wat is het doel van de sessie?

De samenwerking verkennen gebeurt vanuit de inhoud. We nodigen daarom collega’s van verschillende overheidsorganisaties uit die betrokken zijn bij de ontwikkeling en het beheer van hun eigen publieke website(s). Collega’s met expertise in bijvoorbeeld data, content, onderzoek, ontwerp, infrastructuur en ontwikkeling. Maar ook de Mijn omgeving, levensgebeurtenissen, klantcontact, feedback en omnichannel.

Het doel is om met de opbrengsten de strategie te versterken voor de verdere ontwikkeling van een vernieuwde Overheid.nl. Ieders inbreng is welkom. Wil je meedoen? Meld je dan aan via het formulier hieronder. Aanmelden kan tot en met 8 oktober!

We kijken ernaar uit om met elkaar aan de slag te gaan. Hopelijk tot donderdag 12 oktober! 

Directie Digitale Overheid
Patrick Krul,
Nicole Verhoeven,
Anouschka Scholten,
Eleonora Swart,
Elmar Hendrikx,
Daniel de Wolf.

Helaas zit het evenement vol! Houd de evenementen op Gebruiker Centraal in de gaten voor een eventuele volgende bijeenkomst. Op digitaleoverheid.nl volgt een artikel over deze sessie.

Locatie

ZZIIN Den Haag Centraal Station

Koningin Julianaplein 10 2595 AA Den Haag

Schrijf je in voor dit evenement

Dit evenement is volgeboekt.

Andere aanmeldingen 114 aanmeldingen (30 aanmeldingen niet getoond)