Yvette Neuschwanger-Kars, communi­catie­adviseur Provincie Zuid-Holland

Portret Yvette Neuschwanger-Kars

Yvette Neuschwanger-Kars, communicatieadviseur Provincie Zuid-Holland

“Hoe doe je dat: direct duidelijke communicatie inweven in zo’n grote organisatie als die van ons? Ik ben mijn licht op gaan steken bij Direct Duidelijk en ‘gewoon’ begonnen. Heb hier en daar zaadjes geplant, liet goede voorbeelden zien en schaarde de Gedeputeerde en daarna het College achter ons. Een belangrijke stap.

Soms valt me iets van ‘buiten’ op, wat ik kan gebruiken. Bij een paginagrote advertentie in de krant bijvoorbeeld, een oproep tot inspraak, was ik al na twee zinnen het spoor bijster. Door overvloedige informatie en warrige tekstopbouw mis je als lezer soms de boodschap. Dat zette me aan het denken: hebben wij dit soort teksten in onze organisatie ook? Dan hoop ik dat ze via ons meldpunt ‘Onbegrijpelijke Zaken’ boven water komen!

We worden inmiddels alerter op onbegrijpelijke taal. En we helpen elkaar door erop te wijzen. Direct Duidelijk gaat leven. Al komen er steeds maar een paar vonkjes vrij, straks is het een mooi vuur. Daar geloof ik in. Anders gaan schrijven is een cultuuromslag. En daarbij gaan de taalambassadeurs zeker helpen.”

Hoort bij het thema

Hoort bij de community