Suzan van den Hoog­en, communi­catie­adviseur gemeen­te Den Haag

Portret Suzan van den Hoogen

Suzan van den Hoogen, communicatieadviseur gemeente Den Haag. Zij won met Lodewijk van Noort en Frank Welling (Team Direct Duidelijk Den Haag) de prijs voor de duidelijkste coronacommunicatie in 2020.

“Altijd, overal, en voor iedereen duidelijk en begrijpelijk communiceren. Dat zit bij ons Direct Duidelijk Den Haag-team ingebakken. En helemaal als er een gezondheidscrisis is. We zetten dan ook alles in om de coronamaatregelen helder te verwoorden en te verbeelden.

Hoe pak je dat aan in een stad als Den Haag, waar veel mensen moeite hebben met de taal? Hoe weet je dat inwoners begrijpen wat je wilt zeggen of laten zien? Door eerst uit te zoeken of je boodschap overkomt. In onze communicatie staat de doelgroep altijd centraal. Daarom zochten we direct samenwerking met de Taalplusschool van het Haagse ROC Mondriaan. Hun cursisten, voor wie lezen en schrijven moeilijk is, en docenten lazen en bekeken dagelijks wat wij bedacht hadden. Een gouden greep. De noodzakelijke blik op bijvoorbeeld een tekst als ‘vermijd drukte’ leverde op dat je beter kunt zeggen: ‘ga niet naar drukke plekken’. Veel duidelijker!

We blijven met het ROC samenwerken. Want iedereen heeft recht om iets te kunnen begrijpen. Precies waarom ik direct duidelijke taal omarmd heb.”

Hoort bij het thema

Hoort bij de community