Lisanne Veraart, Stichting ABC

Lisanne Veraart

Lisanne Veraart, Stichting ABC

“’Dit is uw jaarrekening. U krijgt € 100 terug.’ Met deze twee grote koppen begint de brief van mijn energieleverancier. Alles wat ik wil weten in twee zinnen. Dit een fantastische brief, voor mij, maar zeker ook voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Misschien heeft een taalambassadeur van stichting ABC hierover advies gegeven. Die weet precies wanneer een brief ook voor laaggeletterden een tien krijgt. Taalambassadeurs zijn ervaringsdeskundig en door ABC opgeleid om te adviseren hoe communicatie duidelijker kan.

In de Direct Duidelijk-inspiratiesessies komt dit ook aan bod: brieven testen met hulp van een ervaringsdeskundige. Hoe je ervaringsdeskundigen kunt betrekken bij alle belangrijke communicatie-uitingen, niet eenmalig maar structureel. Hoe je een testpanel opzet. En hoe ABC daarbij kan helpen: onze speciale website https://abcbeleidshulp.nl geeft ideeën en tips.

Bij ABC geven we taalambassadeurs het woord. Want uiteindelijk zijn zij de echte deskundigen, ook al ben jíj taalprofessional. En als ik zie hoe graag ze aan het werk gaan en nog steeds groeien, ben ik echt trots.”

Hoort bij het thema

Hoort bij de community