Esther van der Vrande, adviseur Stichting Lezen en Schrijven

Portret Esther van der Vrande

Esther van der Vrande, adviseur Stichting Lezen en Schrijven

“Heb je enig idee hoe het is als je niet goed kunt lezen, schrijven of rekenen? De kans is klein. Daarom laten we je in Direct Duidelijk-inspiratiesessies, samen met Stichting ABC, kennismaken met ervaringsdeskundigen. Mensen die wél weten hoe het is. Wat kunnen zij voor je doen? Hoe zet je een testpanel in, en wie vraag je ervoor?

Je bent misschien al handig met duidelijke taal op B1-niveau. Maar eenvoudig schrijven voor laaggeletterden gaat nog een stapje verder. Ter inspiratie geeft Stichting Lezen en Schrijven in de sessies een kleine workshop. Hoe pak je het aan? Je oefent zelf en krijgt tips voor schrijven onder B1-niveau.

Wil je daarna zelf aan de slag, nodig dan eens een taalambassadeur uit als je aan een tekst gaat sleutelen. En vraag naar zijn of haar levensverhaal. Wil je draagvlak voor eenvoudige communicatie, dan haal je je collega’s hiermee zeker over de streep.

De inspiratiesessies zijn niet alleen bedoeld voor jou, als ambtenaar van een gemeente of provincie. Ken je iemand uit je netwerk die dit ook interessant zal vinden? Geef dan een tip om mee te doen.”

Hoort bij het thema

Hoort bij de community