Esmee, Lotte, Michiel en Sandrien, Team Direct Duidelijk provincie Zeeland

Portret Esmee, Lotte, Michiel en Sandrien

Esmee, Lotte, Michiel en Sandrien, Team Direct Duidelijk provincie Zeeland

“Alle collega’s van de Provincie enthousiast en in de weer voor direct duidelijke communicatie. Dat is wat we graag willen, maar natuurlijk niet morgen al geregeld. Ook over een jaar niet: het is een continu proces. Toch is door Direct Duidelijk nu al – en we zijn nog niet lang bezig – interesse gewekt: schrijven we wel helder genoeg?

Met een hecht team van vier werken we allereerst aan die bewustwording bij collega’s. Door positief, serieus en informatief, aandacht te vragen voor begrijpelijke taal. Maar ook met humor, want duidelijk taalgebruik is geen zwaar onderwerp. Kijk eens objectief naar ons eigen jargon: wie begrijpt wat ‘houtopstand’ is, behalve de collega’s van ‘natuur’? En wat is een nota eigenlijk, en een zienswijze? Dat roept toch een glimlach op?

Wij zijn de ‘aanstichters’ van Direct Duidelijk, maar gezamenlijkheid is steeds de basis. Heel de organisatie moet er achter gaan staan. We leiden daarom taalcoaches op, zodat we straks een intern netwerk hebben van collega’s in verschillende teams en afdelingen. Dan stralen we echt uit dat we dit samen doen.”

Hoort bij het thema

Hoort bij de community