Agnes van Ulsen, communi­catie­adviseur gemeen­te Westerkwartier

Portret Agnes van Ulsen

Agnes van Ulsen, communicatieadviseur gemeente Westerkwartier

“Ideeën genoeg. Tips en acties op ‘direct duidelijke dinsdag’, een quiz, de straat op om inwoners te vragen naar hun mening over onze teksten, filmpjes maken. Plannen voor straks, want we staan nog aan het begin. Maar ons actieplan is klaar en in allerlei werkgroepjes hebben we de voorbereidingen getroffen om een vliegende start te maken met Direct Duidelijk Westerkwartier.

Daar kijken we echt naar uit. We gaan schrijftrainingen geven, schrijfcoaches opleiden,  zorgen dat iedereen zich bewust wordt van de noodzaak van helder schrijven. Het is nodig om ‘naar de inwoners toe’ te schrijven. Ze aan te spreken zodat ze zich betrokken voelen en geen moeite hoeven doen om onze brieven te begrijpen. ‘Dichtbij’ komen, dat is tenslotte een van onze kernwaarden, naast nuchter en ambitieus. Onze standaardbrieven gaan dan ook zeker door de molen.

De opzet is dat direct duidelijke communicatie als een olievlek door heel de organisatie uitvloeit. Een blijvende beweging die ook geborgd is. Maar eerst in september de Direct Duidelijk-deal ondertekenen!”

Hoort bij het thema

Hoort bij de community