Internationale conferenties

Gebruiker Centraal heeft diverse internationale conferenties georganiseerd in 2019, 2021 en 2022.

Design in Government conference 2019

3 dagen, 800 deelnemers en 1 doel: het ontwerpen van betere overheidsdiensten.

We zijn écht een community die de gebruiker centraal zet. Samen proberen we goede overheidsdiensten te ontwerpen waar gebruikers de voordelen van ervaren en zodat we samen een betere maatschappij bouwen.

Willem Pieterson

Met deze quote vat Willem Pieterson, de host van de 3 dagen durende internationale Design in Government Conferentie, het doel en de relevantie van de conferentie samen. Die vond plaats van 18 tot en met 20 november, 2019 in Rotterdam. De ruim 800 deelnemers kwamen samen om te leren over het beter ontwerpen van overheidsdiensten en daar kennis over uit te wisselen.

Lees en bekijk de recap van de conferentie in 2019 en bekijk de keynotes.

Ethics in design webinar 2021

Dit webinar was op 28 september, 2021. Er waren deelnemers uit Japan, Noorwegen, Italië, Turkije, Verenigd Koninkrijk. Israël, Griekenland, Canada, Nederland Amerika, Argentinië, en andere landen, en sprekers uit Denemarken, Chili en Oekraïne.

Design is een waardevolle competentie in de publieke sector geworden. Maar wat betekent het om designers aan de bestuurstafel te hebben? En hoe nemen we ethiek mee in het (ontwerp)proces?

Lees en bekijk de recap van de conferentie in 2021.

Webinar ‘How to use cooperation and partnership to successfully tackle sustainability issues?’ 2022

Dit webinar ging over hoe we partnerschapen en samenwerkingen succesvol kunnen inzetten om duurzame uitdagingen aan te pakken. De conferentie was op 12 mei, 2022.

Want we staan voor grote uitdagingen. En soms like problemen onoplosbaar. Het is makkelijk om ontmoedigd te raken. Maar waar een wil is, is een weg. Desmond Tutu zei ooit wijs: “Er is maar 1 maner om een olifant op te eten: 1 hapje tegelijk.” there is only one way to eat an elephant: one bite at a time.” Daarmee bedoelt hij dat zelfs het ogenschijnlijk onmogelijke bereikt kan worden met 1 stapje tegelijk.

Lees en bekijk de recap van de conferentie in 2022.