Gebruiker Centraal Festival 2018 – De presentaties
In dit overzicht vind je de presentaties die de sprekers beschikbaar hebben gesteld om te delen. Niet alle sprekers hadden een presentatie en niet alle sprekers hebben hun presentatie aangeleverd. De presentaties die we mogen publiceren staan in dit overzicht:
Maak je eigen flexibele usability lab voor < €100
Auke Molendijk (@aukemolendijk), Eigenaar van Usably
Met gratis tools en een webcam kun je je eigen laptop omtoveren tot een flexibel usability lab voor minder dan €100! Auke van Usably laat je zien hoe dat werkt, zodat je snel aan de slag kunt met usability testen op dekstop en mobiel. En als bonus laat Auke ook zien hoe je dit onderzoek kunt livestreamen.
Digitaal toegankelijke geo-informatie
Thijs Brentjens(@thijsbrentjens), GIS Software Engineer, bij Geonovum
Digitale toegankelijkheid en geo-informatie lastig of een probleem? Na een introductie waarbij we fabels en feiten hierover de revue laten passeren, gaan we droogzwemmen: praktische, direct te implementeren oplossingen verzinnen voor uiteenlopende vraagstukken. Aan de hand van cases van de deelnemers.
The Best service is No Service!
Ingmar Dobbelaar, Partner bij Vecim en Paul van Ladesteijn, Partner bij Vecim
Hoe kom je tot een gebruikergerichte inrichting van de omnichannel omgeving? Spelenderwijs nemen we u mee in de wereld van onnodig, ongewenst en overbodige dienstverlening. Met als resultaat klantgerichte dienstverlening.
N.B. Van deelnemers aan deze sessie wordt verwacht dat ze een tablet of smartphone meenemen en gebruiken.
Zet je gebruiker centraal met Kunstmatige Intelligentie
Ton Abelen (@tonabelen), Business Consultant Artificial Intelligence bij Wizzin
Een compleet niet technische workshop voor bestuurders, beleidsmedewerkers, informatiemanagers en iedereen die de gebruiker centraal wil stellen. Kunstmatige Intelligentie biedt dé kans om iedere gebruiker persoonlijk te helpen. In deze workshop gaan we aan de hand van praktische voorbeelden een plan maken wat als handvat dient om direct te beginnen.
Digitale toegankelijkheid de diepte in. WCAG2.1: wat verandert er?
Jeroen Hulscher, Front-end specialist, bij Logius
Per 1 juli is het wettelijk verplicht dat websites en apps van overheden voldoen aan toegankelijkheidseisen. De standaard hiervoor wijzigt van WCAG 2.0 naar WCAG 2.1. Duik samen met Jeroen Hulscher de diepte in van de digitale toegankelijkheid en ontdek wat er gaat veranderen.
Beeldbrieven voor Rotterdammers
Madelijn Vijfhuizen, Communicatie adviseur bij Gemeente Rotterdam en Sylvia van Gilst, Procesmanager Burgerzaken bij Gemeente Rotterdam
Als overheid sturen we lange en ingewikkelde brieven met véél letters. Dat kan anders. In Rotterdam zijn we gestart met beeldtaal in brieven. Wil je meer weten hoe je een beeldbrief kunt maken? En welke stappen we hebben gezet om daar te komen, en waar we nu staan? Kom dan naar de workshop beeldbrieven voor Rotterdammers.
Toegankelijkheidsverklaring; eisen en aanpak
Kristian Mul, Productmanager bij Logius
Elke overheidswebsite en -app moet straks verplicht een toegankelijkheidsverklaring hebben. Maar wat moet je daarvoor doen? Hoe bereid je dit voor?
Voorspel de toekomst van Regie op Gegevens met Mass Prototyping!
Edo Plantinga (@EdoPlantinga ), Mede-initiatiefnemer Gebruiker Centraal bij Gebruiker Centraal
De overheid kan ICT ontwikkelingen maar moeilijk bijbenen. We proberen om ons hieruit te vergaderen, met alle risico’s op miscommunicatie van dien. Designers to the rescue! In deze workshop leer je een innovatieve techniek om snel veel prototypes van toekomstige diensten te ontwerpen. Zodat we de gesprekken kunnen voeren op basis van een realistisch, gedeeld beeld.
Design thinking, agile, lean, scrum….Help!?
Lizet van Tilburg, Onderzoeksadviseur bij Ministerie van Algemene Zaken, Dienst Publiek en Communicatie en Margot Lagendijk, Onderzoeksadviseur bij Ministerie van Algemene Zaken, Dienst
Publiek en Communicatie
Design thinking, Agile, Lean en Scrum zijn begrippen die we steeds vaker horen en ook zelf gebruiken. Maar verstaan we er allemaal hetzelfde onder? Wat is het? Wat hebben ze met elkaar te maken?