Testlab on Tour

Testlab on Tour

Er wordt vaak vóór de gebruiker gedacht in plaats van mét. Wil je weten of je boodschap begrijpelijk is? Ga dan testen. Zo vergroot je de kans op geslaagde communicatie en voorkom je veel vragen of klachten. Testlab on Tour helpt overheidsorganisaties om de stap naar testen te zetten.

Alles wat je maakt, kun je testen. Denk bijvoorbeeld aan een brief, de (nieuwjaars)toespraak van de burgemeester, iconen, de website, de automatische boodschap die je hoort als je belt met de organisatie en zelfs beleidsplannen. Op dit moment richt Testlab on Tour zich op het testen van teksten.

Testen van teksten met hulp van Testlab on Tour

In het najaar van 2024 gaat Testlab on Tour aan de slag met een nieuw testtraject. En jij kunt daaraan meedoen! Je leert en ontdekt dan samen met verschillende organisaties hoe je brieven, webteksten, folders, e-mails of andere teksten kunt testen bij je doelgroep. En je gaat natuurlijk ook zelf testen.

Aan het einde van het traject weet je precies hoe je kunt testen, hoeveel tijd het kost en vooral: wat het oplevert. Deelname is gratis. Het enige dat we van je vragen is inzet, interesse en een vleugje enthousiasme tijdens het gehele traject. Doe je ook mee? 

Testen van teksten met het stappenplan

Ben jij van plan om zelf een tekst te testen, maar weet je niet hoe je moet beginnen? We hebben een stappenplan gemaakt dat je zelf kunt gebruiken om teksten te testen.