De kracht van beeldtaal

Geschreven door Mariska Woudenberg

Op donderdagochtend 28 mei vond de webinar ‘De kracht van Beeldtaal’ plaats van Gebruiker Centraal in samenwerking met Rotterdammer Centraal. Onderdeel van deze bijeenkomst was de lancering van de kennisbank beeldtaal.

Tijdens de sessie zijn mensen uit het bedrijfsleven en vanuit verschillende overheden aanwezig. Het doel van de sprekers is om deelnemers kennis te laten maken met de kracht van beeldtaal.

Show, don’t just tell

  • Zo trapte Ruth Koops – van ’t Jagt (Aletta Jacobs School of Public Health) de bijeenkomst af. Zij deed promotieonderzoek naar ouderen met lage gezondheidsvaardigheden. Hoe kun je met foto strips het zelfvertrouwen van ouderen vergroten in hun gesprekken met artsen?
  • De tweede spreker, Eline van Weelden, is opgeleid als designer aan de TU Delft en werkt nu bij de gemeente Rotterdam. Zij zet beeld in om samen met de bewoners van Reyeroord hun dromen tot uitdrukking te brengen en te verwezenlijken in de wijk. Op een interactieve manier heeft Eline ons meegenomen in haar werkwijze.
  • Tenslotte vertelden Leanne Bulten en Hans van Amelsvoort van de gemeente Eindhoven over de Eindhovense beeldbrief. Ze deelden de bevindingen en tips van Eindhoven.
  • Na deze korte introducties van de onderwerpen kregen de deelnemers de mogelijkheid in deelsessies meer informatie over de verschillende onderwerpen op te halen.

Directeur Klantcontact van de gemeente Rotterdam en ambassadeur van Gebruiker Centraal, Annemarie de Rotte, sloot af met de officiële opening van de nieuwe Kennisbank Beeldtaal. Ook benadrukte Annemarie het belang van duidelijke communicatie, onder anderen door gebruik te maken van beeld.

Hoort bij het thema

Hoort bij de community