‘Datagedreven werken bij de over­heid’: een training, bootcamp en college

Gebruiker Centraal organiseerde begin dit jaar een (online) programma over datagedreven werken bij de overheid. Deze bestond uit drie onderdelen:
  • een training ‘Hoe bereid ik mijn organisatie voor op datagedreven werken’
  • 2 bootcamps ‘Actuele rapportages met een dashboard in Power BI’
  • en een webinar ‘Zoveel databestanden: hoe kies je?’ Hoe organiseer je een brainstorm met je team om de informatiebehoefte in kaart te brengen?
Het programma werd verzorgd door Amber Kesselaer, eigenaar van Data Kingdom en expert op het gebied van datagedreven werken.
Tijdens dit programma leerden de deelnemers wat datagedreven werken is, wat de voordelen zijn en welke stappen ze moeten zetten om het voor hun eigen organisatie goed in te richten. Bij de bootcamps gingen ze met Power BI, een interactieve tool voor het visualiseren van data, aan de slag. Ze leerden wat je ermee kunt, hoe je een dashboard en rapportages maakt en hoe je het gebruikt om analyses te maken. En tijdens het webinar leerde Amber hoe je de informatiebehoefte in kaart brengt met design thinking.

Teruglezen en terugkijken

De training en bootcamps hebben we niet opgenomen, omdat deze heel interactief waren en we de privacy van de deelnemers respecteren. Wel hebben we een whitepaper over datagedreven werken, de sheets van de bootcampsessies en het webinar voor je beschikbaar:

Terugkijken webinar

Heb je het webinar gemist of wil je deze nog eens terugkijken?

Webinar datagedreven werken – Hoe organiseer je een brainstorm met je team om de behoefte in kaart te brengen?

Hoort bij het thema