Ideation, het speelveld binnen jouw organisatie, groot en klein

In deze workshop nemen we je mee in twee strategieën waarmee je succesvol aan de slag gaat in de ideation fase: de fase waarin je van een goede probleemdefinities naar mogelijke oplossingen gaat. Je leert hoe belangrijk het is om binnen kaders van jouw organisatie je ideeën te genereren, zodat ze de grootste kans van slagen hebben. Én je leert hoe je met intuïtie en analyse van start kan gaan in het ontwerpen van oplossingen voor het vraagstuk waar je aan werkt.

Daarnaast zal Agnes Delstra (Provincie Groningen) vertellen wat het betekent om binnen je organisatie een design thinking proces te doorlopen. En ze vertelt wat zij een volgende keer nóg beter zouden doen.

Wat leer je?

Deze workshop is gericht op deelnemers die graag meer willen weten over hoe je ideeën kunt maken. Je leert technieken om de ideation fase een nuttige invulling te geven. Ben je al dagelijks bezig binnen deze fase van het ontwerpproces, dan is deze workshop niks voor jou. Heb je nog geen uitgebreide ervaring met deze fase dan zul je (hopelijk) moe en voldaan terugkijken op deze workshop. Ideation is zo veel meer dan een brainstormsessie!

Workshopbegeleiders

Deze workshop wordt verzorgd door Marcel Zwiers van 31Volts en Robert-Jan Verkade van Eend.