Webinar ‘De weg naar een toegankelijke organisatie’
Meer dan 20% van onze bevolking heeft een handicap en deze groep groeit. Vroeg of laat krijgt iedereen hier mee te maken. Door ziekte, ongeval of ouderdom. Toch vergeten veel bedrijven en organisaties deze medewerkers en klanten. Een gemiste kans.
Tijdens het webinar 'De weg naar een toegankelijke organisatie' ging gespreksleider en expert op het gebied van digitale toegankelijkheid Peter van Grieken in gesprek met overheid en bedrijfsleven onder andere over hoe je draagvlak kunt creëren binnen je organisatie om dit voor elkaar te krijgen. Kijk het webinar hier terug.
Te gast waren:
- Marlies Klooster (projectleider Aanjaagteam digitale toegankelijkheid VNG)
- Yousuf Yousufi (strategisch adviseur bij de gemeente Zaanstad, raadslid in de gemeente Hoorn en sinds 1 maart 2021 ambassadeur van het Aanjaagteam digitale toegankelijkheid van de VNG)
- Eva Westerhoff (ervaringsdeskundige en expert op het gebied van inclusieve dienstverlening en toegankelijkheid)
Kristian Mul | DigiToegankelijk, Logius
Presentatie
- Presentatie Marlies Klooster (projectleider Aanjaagteam digitale toegankelijkheid VNG)
Handige links
Deze links deelden wij en kijkers in de chat:
- Het Aanjaagteam digitale toegankelijkheid ging in april dit jaar van start
- Het webteam, de communicatieafdeling of de ICT-afdeling kunnen niet in hun eentje zorgen voor digitale toegankelijkheid. Daarvoor is de hele organisatie nodig. Van hoger management, juristen, inkopers en vormgevers tot HR-adviseurs, trainers, redacteuren en testers. Wat moet je weten en regelen om de informatie en diensten van jouw organisatie toegankelijker te maken?
- Direct Duidelijk Tour: Hoe maak je teksten begrijpelijk én (digitaal) toegankelijk? (terugkijken)
- Wet revitalisering generiek toezicht
- Oproep aan Tweede Kamer: beëindig impasse facultatief protocol VN-verdrag Handicap
- Een overzicht van allerlei organisaties en belangenverenigingen, hier kun je terecht voor zogenoemde ervaringsdeskundigen
- Er zijn veel tools, apps, websites en andere hulpmiddelen beschikbaar die jou kunnen helpen om je website of app toegankelijk te maken. Op onze website vind je een overzicht.
- In de toolkit ‘Maak je gemeentewebsite toegankelijk’ staat een stappenplan voor het betrekken van ervaringsdeskundigen
- In de handreiking voor inclusief communicatieonderzoek staan veel tips over het doen van (communicatie)onderzoek voor inclusief onderzoek
- Op de website van DigiToegankelijk vind je alles rondom de wettelijke verplichting, toegankelijkheidsverklaring, praktische informatie en een stappenplan om tot een toegankelijke website te komen.
Claartje Sadee | Ieder(in)