Direct Duidelijk Tour

Een aflevering terugkijken? Een verslag teruglezen? Je vindt op deze pagina alle webinars van de Direct Duidelijk Tour tot nu toe.

Communi­ceren in meerdere talen: hoe en waarom? (Direct Duidelijk Tour)

Heb je het webinar 'Communiceren in meerdere talen: hoe en waarom?' gemist? Of was je erbij, maar wil je graag bepaalde stukken terugkijken? Bekijk hier de opname, lees de samenvatting en vind handige linkjes.

Meer over

 • Begrijpelijke tekst en beeldtaal
 • Inclusie en digitale toegankelijkheid

De vele websites van de over­heid, mag het iets minder? (Direct Duidelijk Tour)

Heb je het webinar 'De vele websites van de overheid, mag het iets minder?' gemist? Of was je erbij, maar wil je graag bepaalde stukken terugkijken? Bekijk hier de opname, lees de samenvatting en vind handige linkjes.

Meer over

 • Draagvlak en bewustwording
 • Mensgericht denken en ontwerpen
 • Onderzoeken, testen en meten

Werken met ChatGPT of andere slimme hulpmiddelen (Direct Duidelijk Tour)

Heb je het webinar ‘Werken met ChatGPT of andere slimme hulpmiddelen’ gemist? Of was je erbij, maar wil je graag bepaalde stukken terugkijken? Bekijk hier de opname, lees een beknopte samenvatting en vind handige linkjes.

Meer over

 • Begrijpelijke tekst en beeldtaal

Hoe word je een goede taalcoach? (Direct Duidelijk Tour)

Hoe word je een goede coach? Welke vaardigheden moet je hebben of kun je ontwikkelen? Bespreek je als taalcoach alleen taal, of is er meer nodig voor duidelijke overheidscommunicatie? En wat als je nog geen taalcoach in je organisatie hebt, hoe begin je? Daar praten we over tijdens dit webinar.

Meer over

 • Begrijpelijke tekst en beeldtaal

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet (Direct Duidelijk Tour)

Gelukkig zijn er talloze manieren om ook mensen met een visuele beperking te betrekken en te bereiken. Soms wettelijk verplicht, soms voor de hand liggend, en soms creatief bedacht. Rik Wouters en Hans Beerens delen hun expertise in de Direct Duidelijk Tour. Hun visie: een site die goed toegankelijk is voor blinden, is dat nog meer voor de ziende mens.

Meer over

 • Begrijpelijke tekst en beeldtaal
 • Inclusie en digitale toegankelijkheid

Testen, testen en nog eens testen (Direct Duidelijk Tour)

Wil je weten of jouw dienstverlening en communicatie duidelijk is? Wil je die verbeteren? Daar is een effectieve manier voor: testen, testen en nog eens testen. Niet vanachter je computer thuis. Maar op straat, aan de balie of in de bibliotheek: met ‘echte mensen’. In dit webinar staat de ‘hoe dan?’-vraag centraal.

Meer over

 • Onderzoeken, testen en meten

De rol van de communi­catieprofessional (Direct Duidelijk Tour)

Wat doen we als communicatieprofessional goed en wat kan beter? Wat zijn de laatste inzichten over communicatie? En wat betekent dat voor de rol van de communicatieprofessional? Dit bespreken we samen met een bijzondere gast: Betteke van Ruler. Samen duiken we in de wereld van (overheids)communicatie.

Meer over

 • Draagvlak en bewustwording