Nieuwe kennisbank over digitale toegankelijkheid
Hoe doe je toegankelijkheidsonderzoek? Waaraan moet een alt-tekst voldoen? En zorg je dat het thema ‘toegankelijkheid’ een blijvende plek krijgt in de organisatie? Wat je rol binnen de overheid ook is: als je digitaal toegankelijk wilt zijn, dan loop je tegen allerlei vragen aan. Een handige kennisbank is daar voortaan het antwoord op.
De kennisbank is gemaakt door het DigiToegankelijk Toezichts- en Ondersteuningsprogramma (DigiToegankelijk TOP). Het doel van het programma: de overheid sneller digitaal toegankelijk maken. De kennisbank is online sinds juli 2023.
Alles handig op 1 plek
Met de Kennisbank DigiToegankelijk heb je veel kennis over digitale toegankelijkheid handig op 1 plek. En dat is hard nodig. Binnen de overheid zijn er namelijk een hoop praktische vragen over digitale toegankelijkheid. Er is behoefte aan betrouwbare informatie. Daarom is alle informatie in de kennisbank gecheckt of zelf geschreven door toegankelijkheidsexperts.
Kennisbank blijft groeien
De komende weken wordt de kennisbank aangevuld. Daarna blijft de kennisbank groeien met nieuwe informatie, op basis van vragen uit de praktijk.
Informatie ingedeeld per rol
In de kennisbank is informatie ingedeeld per rol, zodat je informatie kunt vinden die jij nodig hebt. Op dit moment vind je in de kennisbank informatie voor:
- communicatieprofessionals en contentmakers
- web- en appbouwers, vormgevers en designers
- inkopers
- interne toezichthouders, managers en bestuurders
- leveranciers
Digitale toegankelijkheid is van iedereen
Waarom de kennisbank zoveel verschillende rollen onderscheidt? Omdat digitale toegankelijk niet alleen iets is van de afdeling communicatie, het contentteam of web- en appbouwers.
De basis voor digitale toegankelijkheid is draagvlak, beleid en budget. Daarnaast heb je de juiste mensen en expertise nodig. Die expertise begint bij kennis, die je vindt in de kennisbank.
Kennissessies en vragenuurtjes
Heb je meer nodig dan wat je in de kennisbank kunt vinden? Dan biedt DigiToegankelijk ook andere ondersteuning: gratis kennissessies en vragenuurtjes. Voor al je vragen over digitale toegankelijkheid.