Design sprint dag 5: Terugblik (Elke Wennekers, Jolande van ‘t Woudt en Kim Meerhof)

Het is vrijdag 15 januari 2021, twee maanden na de design sprint. Vandaag zijn Elke Wennekers, Jolande van ’t Woudt en Kim Meerhof te gast om t2 maanden later terug te kijken op de design sprint. Wat is er na de sprint gebeurd? Hoe is het gevoel 2 maanden later?

Meer over

  • Mensgericht denken en ontwerpen

Design sprint dag 4: Verfijnen (Debora Smits)

Het is donderdag 19 november 2020, dag 4 van de design sprint. Vandaag is Debora Smits (projectleider bij Havensteder) te gast. Stefan Kollaart spreekt met Debora over de laatste dag van de sprint, waarin het prototype is verfijnd en de laatste interviews zijn afgenomen.

Meer over

  • Mensgericht denken en ontwerpen

Design sprint dag 3: Proto­type (Janneke van Zelst en Esmeralde Marsman)

Het is woensdag 18 november 2020, dag 3 van de design sprint. Vandaag zijn Janneke van Zelst en Esmeralde Marsman te gast. Centraal staat het prototype: het pakket, de app en het onderzoek dat ze vandaag hebben gedaan.

Meer over

  • Mensgericht denken en ontwerpen

Design sprint dag 2: Ideeën (Elke Wennekers en Jolande van ‘t Woud)

Het is dinsdag 17 november 2020, dag 2 van de design sprint. Vandaag zijn Elke Wennekers en Jolande van het 't Woudt te gast. Vandaag is het tijd om ideeën te bedenken. Hoe kunnen we de probleemstelling oplossen? Welke ideeën zijn haalbaar?

Meer over

  • Mensgericht denken en ontwerpen

Design sprint dag 1: Van start (Elke Wennekers en Kim Meerhof)

Het is maandag 16 november 2020, dag 1 van de Design Sprint Week van Gebruiker Centraal. Vandaag zijn Elke Wennekers en Kim Meerhof te gast. De design sprint is van start. Stefan Kollaart spreekt met deelneemster Kim Meerhof (teamleider Integrale Plannen & Projecten bij Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard) en facilitator Elke Wennekers (Design Researcher & Projectleider bij de Gemeente Rotterdam) over de workshops die voorafgaand aan de sprint zijn gevolgd en de verwachtingen van de sprint. Ze ontleden de probleemstelling en bespreken wat een Design Sprint nou eigenlijk concreet is.

Meer over

  • Mensgericht denken en ontwerpen

Deze aflevering is onderdeel van een vijfluik over de Design Sprint Week van Gebruiker Centraal. In deze sprint probeert het team dat we volgen een oplossing aan te leveren. Jongeren met een verstandelijke beperking worden 18 en moeten ineens van alles regelen. Hoe kan je deze doelgroep bereiken en ervoor zorgen dat ze niet in de problemen komen? Het team bestaat uit deelnemers uit allerlei verschillende sectoren. Elke dag van de sprint interviewt Stefan Kollaart deelnemers uit het team. De sprint vond plaats in november 2020.