Klantreizen bij de overheid
Het maken van een klantreis betekent dat je letterlijk in kaart brengt welke reis de klant doorloopt in jouw dienstverlening. Wie die klant ook is: de inwoner, de ondernemer of een andere gebruiker van dienstverlening. Maar hoe kan je ermee aan de slag in je eigen organisatie? We hebben een aantal hulpmiddelen klaargezet om aan de slag te gaan met klantreizen.
Wat zijn klantreizen?
Een klantreis geeft je richting. Bij elk idee dat je hebt, kun je beter inschatten of dit er nu echt toe doet voor de klant. En juist die vraag wordt door veel organisaties niet gesteld.
Zelf aan de slag met klantreizen
Organisaties zijn in verschillende fases van het werken met klantreizen. Voor sommigen is de materie nog erg nieuw en anderen hebben er al meer ervaring mee. Daarom hebben we verschillende middelen ontwikkeld om je te ondersteunen, zoals een training, e-learning en managementverhaal.
Word jij klantreiscoach?
Wij zoeken klantreiscoaches die ons helpen meer overheidsprofessionals wegwijs te maken in klantreizen. Wil je weten wat dit inhoudt? En wat het betekent om coach te zijn? Lees dan verder.
Bijeenkomsten voor Klantreizen
We organiseren diverse evenementen om (verder) aan de slag te gaan met Klantreizen. Die vind je rechts.
Betrokken organisaties
De volgende uitvoeringsorganisaties zijn de sponsoren om het gedachtengoed rondom klantreizen verder te implementeren binnen de overheid: Kamer van Koophandel, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Belastingdienst, Rijkswaterstaat, CBR, Gemeente Capelle aan den IJssel en Gemeente Utrecht.
Mis jij jouw organisatie in deze lijst? Stuur dan een mail naar info@gebruikercentraal.nl.
Lees meer over CX en klantreizen Alle CX en Klantreis artikelen
‘We willen met klantreizen een beweging bij de overheid creëren’
Susan van Reekum en Barbara van Duin werken hard aan een steeds meer klantgedreven overheid. Klantreizen is daar een belangrijk instrument voor. Met verschillende initiatieven helpen Susan, Barbara en andere experts om medewerkers van de hele overheid meer klantgericht te laten werken. Daar vertellen ze meer over.
Meer over
- Mensgericht denken en ontwerpen
‘Als je een vraag stelt aan een organisatie, wil je toch ook gewoon een antwoord hebben?’
Het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP) werkt eraan een klantgerichtere organisatie te zijn. Ze werkt daarvoor onder andere aan haar naamsbekendheid en met een nieuwe pijler in de strategie. Marleen Kuiper vertelt meer!
Meer over
- Mensgericht denken en ontwerpen
‘In een restaurant verlies je ook je plezier als er stuntelige bediening is’
Medewerkers van het CAK (Centraal Administratie Kantoor) zetten zich iedere dag in voor mensgerichte dienstverlening. En om een bijdrage te leveren aan betaalbare en toegankelijke zorg. Anke Baas-Veerman vertelt hoe het CAK steeds klantgerichter werkt. En waarom dat zo belangrijk is.
Meer over
- Mensgericht denken en ontwerpen