Grote vraagstukken behap­baar maken

In aanloop naar de Week van de Toegankelijkheid waarin we organisaties aanmoedigen om het Optimaal Digitaal spel te spelen, spreekt Optimaal Digitaal met verschillende spelleiders, spelleiders in spé en mensen die het Optimaal Digitaal spel hebben gespeeld. Wat is hun ervaring met het spel en waarom is het een aanrader om het spel te spelen?

Zwolle: toegankelijk voor iedereen

Moniek KoerhuisOptimaal Digitaal gaat in gesprek met spelleider Moniek Koerhuis. Moniek is adviseur Diensteverlening bij de gemeente Zwolle. Vorig jaar speelde Moniek samen met haar collega’s het Optimaal Digitaal spel. Wat hebben ze daaraan gehad? Moniek vertelt.

‘De gemeente Zwolle wil voor iedereen toegankelijke en begrijpelijke dienstverlening bieden zodat iedereen eenvoudig zaken kan doen met ons. Om dat te realiseren hebben we de werkgroep ‘Loket Zwolle’ opgericht. De werkgroep bestaat uit verschillende vertegenwoordigers van de verschillende afdelingen. Zo zijn onder meer medewerkers betrokken van het versimpelteam,  KCC, Sociaal Domein, de website en het Informatiepunt Digitale Overheid in de Stadkamer van Zwolle’

Lees het gehele interview met Moniek op de website van Optimaal Digitaal.

Hoort bij het thema