Alle berichten door Margreet van Druten.

Digitaal toegan­kelijke content maken? Voor­kom deze 5 fouten 

Een website of app kan perfect toegankelijk gebouwd zijn. Maar als je het redactioneel ‘verprutst’, is het resultaat onverbiddelijk: een ontoegankelijke website of app. Hoe zorg je voor digitaal toegankelijke content? Waar begin je? In dit artikel vind je de 5 meestgemaakte redactionele fouten. En lees je hoe je deze fouten voorkomt.  

Deze content valt binnen de thema’s: Begrijpelijke tekst en beeldtaal , Inclusie en digitale toegankelijkheid

Lees- en boekentips over content design

Wat is content design en waarom kun je het niet missen in je online team? Lees- en boekentips over content design naar aanleiding van een webinar van de Direct Duidelijk Tour: Van redigeren naar content ontwerpen.

Deze content valt binnen de thema’s: Draagvlak en bewustwording

Overzicht ervaringsdeskundigen

Waar klop je aan als je bepaalde (doel)groepen wilt betrekken bij het verbeteren van de overheidscommunicatie of -dienstverlening? Een overzicht van allerlei organisaties en belangenverenigingen.

Deze content valt binnen de thema’s: Draagvlak en bewustwording , Inclusie en digitale toegankelijkheid

De 8 workshops op de conferentie Design thinking bij de over­heid

Tijdens de conferentie Design thinking bij de overheid konden deelnemers uit 8 workshops kiezen. Hier vind je een overzicht van deze workshops, extra informatie en links naar de presentaties.

Deze content valt binnen de thema’s: Mensgericht denken en ontwerpen

Duidelijke taal schrijven? Simpeler dan je denkt met Direct Duidelijk (inG­overnment)

Iedereen heeft, gewild of ongewild, met de overheid te maken. Dus voor gemeenten en andere overheidsinstanties is helder communiceren essentieel, zeker als je nagaat dat 2,5 miljoen mensen in Nederland moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Maar hoe pak je dat aan? Direct Duidelijk helpt je om de teksten van jouw organisatie direct voor de lezer begrijpelijk te maken.

Deze content valt binnen de thema’s: Begrijpelijke tekst en beeldtaal

10 lessen over direct duidelijk communi­ceren (Frankwatching)

Duidelijk communiceren betekent: helder schrijven wat je bedoelt en rekening houden met je lezers. Dit is voor elke organisatie essentieel. Zeker als je nagaat dat 2,5 miljoen mensen in Nederland moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. Maar hoe pak je dat aan?

Deze content valt binnen de thema’s: Begrijpelijke tekst en beeldtaal

De webinars zetten mijn denken in perspectief

“De webinars zetten mijn denken in perspectief.” Een mooie terugkoppeling van een van de ruim 1000 deelnemers aan de Direct Duidelijk Tour. In de afgelopen 2 maanden organiseerden wij, samen met Direct Duidelijk, 8 online sessies over duidelijke en inclusieve overheidscommunicatie.

Deze content valt binnen de thema’s: Draagvlak en bewustwording